Afbeelding
Bart Sinke

Extra beveiliging hoofdkantoor Landelijke Eenheid in Driebergen weer weg

6 januari 2022 om 14:16 Overig

DRIEBERGEN Het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen is donderdagmiddag tijdelijk extra beveiligd geweest. Voor de deur stonden agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten aan. Ook was er een politiehelikopter geland. De reden voor de tijdelijke beveiligingsactie is nog onduidelijk.

Opvallend is dat de politiehelikopter bij de A27 bij Meerkerk is geland en daarna naar Driebergen is gevlogen. Daar landde de helikopter weer. Mogelijk is dus een persoon verplaatst.

ONDUIDELIJK Op de A2 was donderdag op ongeveer hetzelfde tijdstip volgens de politie sprake van een “verdachte situatie”. Er werd een automobilist staande gehouden en de politie arresteerde iemand. De snelweg werd tussen Breukelen en Maarssen een tijd in beide richtingen afgesloten. 

JOHN VAN DEN HEUVEL Misdaadverslaggever John van den Heuvel liet eind van de middag weten dat er donderdag ,,rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen”. Hij zegt ‘blij’ te zijn dat zijn ,,beveiligers scherp zijn en adequaat handelen”.

,,De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt”, aldus Van den Heuvel.

Of de drie voorvallen in Amsterdam, op de A2 en in Driebergen iets met elkaar te maken hebben nog niet duidelijk.

Van de Heuvel is met helikopter van de A2 naar de meest veilige locatie gebracht en dat was Kantoor Landelijke Eenheid in Driebergen-Rijsenburg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie