Afbeelding
Edith Hazelzet

Veel schade door wolkbreuk in Leersum

Overig

LEERSUM De onweersbui met grote hoeveelheden neerslag die gisteren aan het begin van de avond over Leersum trok, heeft zijn sporen nagelaten. Op vele plekken vielen bomen om of braken zware takken uit, waardoor een aantal auto’s en woningen schade opliepen. De vrijwillige brandweer Leersum handelde zestien incidenten af, maar er waren er veel meer.

Edith Hazelzet

Postcommandant Mark van der Neut en zijn mannen hebben een korte nacht achter de rug. Aan de lopende band werden er meldingen gedaan. ,,Het gekke was, dat ik vlak van tevoren in Overberg was, en daar waaide het niet eens maar hier aan de Halfeiken ligt een maisveld helemaal plat. In Amerongen is ook niets gebeurd voor zover ik weet.,” aldus Van der Neut. ,,Wij hebben met drie wagens en zeventien man plus assistentie van een hoogwerker vanuit Veenendaal door het hele dorp bomen en loshangende takken verwijderd, verzaagd en opgeruimd. Overal kwamen we loonwerkers met trekkers en boomverzorgers tegen die ook hard bezig waren. Gelukkig, want anders waren we echt tot de ochtend bezig geweest.”

De meest in het oog springende incidenten waren de omgewaaide boom aan de Rijksstraatweg. Naast Heuvelrug Parket viel een boom op een huis en twee auto’s. ,,De tweede auto ontdekten we pas tijdens het zagen.” Aan de Boerenzwaluw waaide een boom om waardoor lichte schade aan een huis en een auto ontstond. In de geitenweide voor Woninginrichting Ben van den Broek brak een zware tak uit vanuit het midden van een grote boom. Met zes man werd deze eruit getrokken en een deel is nu nieuw klimmateriaal voor de geitjes. Op de Broekhuizerlaan braken twee dode stammen af en brak er een grote tak uit. Aan de Hittekamp nam een boom een lantarenpaal mee in zijn val. Verder waren er nog afgebroken takken en omgewaaide bomen op het oude kerkhof, bij de Uilentoren, aan de Dreef, Roekenes, Nieuwe Steeg (vier plekken), Broekweg, Kikvors, Lomboklaan, Immenhof, Englaan/Halfeiken, Scherpenzeelseweg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19