Afbeelding
Politie

Machinist NS om het leven gekomen door aanrijding trein bij Maarn

13 maart 2023 om 08:15 Ongeval

MAARN (ANP) Op het traject tussen Driebergen en Maarn is zondagavond rond 19.45 uur een machinist van de NS aangereden door een trein. De machinist kwam daarbij om het leven, laat de NS weten. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, loopt nog.

NS-president-directeur Wouter Koolmees reageert geschokt. ,,Vandaag zijn wij een collega verloren”, schrijft hij in een bericht aan NS-werknemers. ,,Dit afschuwelijke bericht raakt ons diep. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, die net gehoord hebben dat hij niet meer thuiskomt van werk. Dit moet verschrikkelijk heftig voor hen zijn. Net als de nachtmerrie die dit is voor onze collega’s die ter plekke waren.”

De trein kwam na het ongeluk lange tijd stil te staan. De treinreizigers zijn volgens de NS met bussen opgehaald en naar station Driebergen-Zeist vervoerd. Vanaf dat treinstation konden zij hun reis vervolgen. Op foto’s die het AD op zijn website heeft gepubliceerd, is te zien hoe de passagiers vanaf het spoor naar de vluchtstrook van de nabijgelegen A12 lopen. Op die snelweg werden zij volgens de krant door de NS-bussen opgehaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie