Afbeelding
Archief BDUmedia

Tweede aanhouding voor woningoverval in Maarsbergen

2 mei 2023 om 16:42 Misdaad

MAARSBERGEN De politie heeft maandag een 23-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval in Maarsbergen.

Op 20 januari is rond 20.00 uur een man mishandeld in zijn eigen woning in Maarsbergen. De man had een afspraak met een dame in zijn woning aan de Griftsdijk. Niet veel later liep de dame even weg om te roken, maar kwam ze terug met een andere jongeman. Beiden mishandelden de man en wisten ze voor honderden euro’s aan contant geld mee te nemen.  

MISHANDELING

Nadat de dame terugkwam van het roken, liep ze de woonkamer in met een jongeman. Beiden bedreigden de man ernstig en eisten dat de bewoner geld over zou maken. Nadat de man aangaf niet te weten hoe hij dat moest doen, dreigde de jongeman met een honkbalknuppel. De man werd op meerdere delen van zijn lichaam geraakt. De bewoner van het huis werd van kamer naar kamer meegenomen, waar hij alle gordijnen moest sluiten. Op een goed moment wist de bewoner te ontsnappen naar zijn buren, waar hij de politie belde. De politie wist kort na het incident een 18-jarige vrouw in Amersfoort aan te houden.

ONDERZOEK

Na intensief recherchewerk, waaronder het uitlezen van gegevensdragers en het verwerken van allerlei informatie en tips, heeft de politie maandag een 23-jarige man in zijn huis aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij deze woningoverval. Wat zijn exacte rol is geweest wordt verder onderzocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie