Afbeelding
Pixabay

Minder voertuigen gestolen in Utrechtse Heuvelrug

26 juli 2021 om 07:00 Misdaad

HEUVELRUG Er zijn in het eerste half jaar van 2021 veel minder voertuigen gestolen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug dan in het eerste half jaar in 2020. Dit jaar werd er in de eerste zes maanden 4 keer aangifte gedaan na diefstal van een voertuig in onze gemeente. In dezelfde periode vorig jaar gebeurde dit 12 keer. Er werd dit jaar tot nu toe 2 keer een voertuig teruggevonden.

Dit blijkt uit cijfers die het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) vrijdag heeft gepubliceerd. Ook landelijk is sprake van een daling van het aantal diefstallen. In de eerste zes maanden van dit jaar ging het in totaal om zo’n 8300 voertuigen, tegenover zo’n 11200 in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt neer op een daling van zesentwintig procent.

BROMFIETSEN De grootste daling van aantal diefstallen in onze gemeente was te zien bij de bromfietsen. Daarvan werd vorig jaar in de eerste zes maanden nog 6 keer aangifte gedaan, dit jaar was dat 2 keer. Ook het aantal aangiftes van gestolen bedrijfsvoertuigen nam af (van 2 in 2020 naar 0 nu) en datzelfde was te zien bij de aanhangers/ caravans/ opleggers. Het aantal aangiftes van gestolen personenauto’s ging van 2 in de eerste zes maanden van 2020 naar 1 in het eerste half jaar van dit jaar. En waar van de andere gestolen voertuigen dit jaar nog elk spoor ontbreekt, werd deze ene gestolen auto wel teruggevonden. Dat laatste geldt ook voor de enige gestolen motor van dit jaar. De categorie motorfietsen was wel de enige groep voertuigen waar een stijging te zien was (van 0 naar 1).


Bekijk hieronder de cijfers per provincie.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie