De burgemeesters met de
ondertekende overeenkomsten in de hand. V.l.n.r. Petra Doornenbal (Renswoude), Iris Meerts (Wijk

bij Durstede), Gert-Jan Kats (Veenendaal), Hans van der Pas (Rhenen), Frits Naafs (Utrechtse
Heuvelrug) en Marc Janssen (Meld Misdaad Anoniem).
De burgemeesters met de ondertekende overeenkomsten in de hand. V.l.n.r. Petra Doornenbal (Renswoude), Iris Meerts (Wijk bij Durstede), Gert-Jan Kats (Veenendaal), Hans van der Pas (Rhenen), Frits Naafs (Utrechtse Heuvelrug) en Marc Janssen (Meld Misdaad Anoniem). Fotostudio7

Gemeente Utrechtste Heuvelrug sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Misdaad

HEUVELRUG Gemeente Utrechtse Heuvelrug sluit zich aan bij meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Samen met gemeente Renswoude, Veenendaal en Wijk bij Duurstede stapt de gemeente in het samenwerkingsverband. Op 10 september tekende de betrokken burgemeesters en Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem een samenwerkingsovereenkomst. 

De samenwerking betekent dat alle genoemde gemeenten vanaf nu signalen ontvangen over criminaliteiten fraude en in hun eigen gemeente en vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. 

ONDERMIJNING Ondermijning is een gezamenlijk speerpunt in het Integraal Veiligheidsplan van de gemeenten van het politie basisteam Heuvelrug. De burgemeesters zijn blij met de samenwerkingsovereenkomst: ,,Wij vinden het belangrijk dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.”

MELD MISDAAD ANONIEM Bij Meld Misdaad Anoniem kan iedereen een melding doen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij centraal. 

Marc Janssen van het meldpunt: ,,Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buitenbeeld blijft.”

PROVINCIE De samenwerking met Meld Misdaad Anoniem is het gevolg van een aanbod van de provincie Utrecht om eenmalig de jaarbijdrage aan Meld Misdaad Anoniem te vergoeden, zodat zoveel mogelijk gemeenten in de provincie kunnen onderzoeken of de anonieme meldingen een meerwaarde hebben bij een effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit.

BEREIKBAARHEID Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47