Afbeelding
Google Streetview

Mislukte inbraak bij muziekstudio in Doorn

29 maart 2023 om 09:14 Inbraak Tips van de redactie

DOORN Er is in de afgelopen periode opvallend vaak ingebroken bij muziekstudio’s. Daarbij is al tweemaal voor enorme bedragen aan apparatuur gestolen. Ook werden waardevolle instrumenten en andere spullen meegenomen. Een inbraak in Doorn mislukte. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht gevraagd voor dit onderwerp.

In de nacht van 11 op 12 maart 2023 kwamen de daders wel de hal binnen van een bedrijf aan de Beukenrodelaan in Doorn, maar het lukte daar niet om de studio in te komen. Een maand eerder had een studio-eigenaar in Benschop minder geluk: uit zijn studio aan het Benedeneind Noordzijde verdween onder meer een flink aantal elektrische gitaren. De gestolen instrumenten hebben behalve een financiële vooral een heel emotionele waarde.

KENSINGTON

Behalve de gitaren, waaronder vier stuks van de gitarist van de bekende Utrechtse band Kensington, maakten de daders in Benschop een grote hoeveelheid dure spullen buit. Op een lijst die op Facebook werd gepubliceerd zijn onder meer microfoons en computerapparatuur te zien. De totale schade bedraagt tienduizenden euro’s.


MOGELIJK VOORKENNIS

In het Brabantse Hoogeloon sloopten inbrekers met grof geweld een raam van een muziekstudio. Eenmaal binnen daar aan de Breestraat namen ze meer dan tachtig kostbare microfoons mee met een gezamenlijke waarde van ongeveer drie ton. Deze inbraak vond plaats in de vroege ochtend van dinsdag 14 maart 2023. De eigenaar vermoedt dat de daders voorkennis kunnen hebben gehad. Zij gingen doelgericht de opnamestudio in en maakten er de microfoons buit, maar hebben verder niets opengebroken.

BEELDEN UPLOADEN

Het is volgens de politie nog niet duidelijk of het één dadergroep is die achter de inbraken zit. Het onderzoek is in volle gang en de politie vraagt aan iedereen die iets weet om informatie door te geven. Dat kan ook anoniem. Verder vraagt de politie om camerabeelden uit de omgeving van een van de gedupeerde studio’s van de nacht van de betreffende inbraak.

Kijk voor meer foto’s op de website van Opsporing Verzocht.

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Online informatie doorgeven kan via dit tipformulier van de politie (klik hier).


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie