Een half jaar na opening is de conclusie dat het prima loopt met lunchcafé Koek & Ei.
Een half jaar na opening is de conclusie dat het prima loopt met lunchcafé Koek & Ei. Babs Bouwman

Het sociale verhaal van Koek & Ei

Nieuws

DRIEBERGEN Koek & Ei is een lunchcafé met een bijzonder verhaal en bijzondere mensen. Medewerkers met een indicatie dagbesteding en een groep vrijwilligers zorgen, samen met bedrijfsleiders Sebastiaan Felix en Erdric Pletting, voor het reilen en zeilen. Dat lukt aardig want inmiddels, een half jaar na de opening, loopt het goed en weten veel mensen dit lunchcafé te vinden. ,,Waarom je naar Koek & Ei moet gaan? Naast het feit dat je als gast iets kunt bijdragen aan het sociale verhaal, kun je er gewoon heel lekker eten en gezellig zitten. Ook buiten. Want sinds kort is er een leuk terras voor de deur."

Babs Bouwman

De bedrijfsleiders Felix en Pletting zijn altijd bezig met lokaal, sociaal en duurzaam. Zo kwam onlangs de samenwerking met de Albert Heijn op de Hoofdstraat in Driebergen tot stand om voedselverspilling tegen te gaan. Dagverse producten die Albert Heijn niet meer kan verkopen, omdat er bijvoorbeeld een beschadiging aan de verpakking is of omdat er een overschot van is, gaan naar de keuken van Koek & Ei. ,,Het is zonde als al die goede producten in de kliko belanden", vindt Felix. ,,En voor onze medewerkers is het verwerken van groenten en fruit zinvol werk." Mooi om de verspilling tegen te gaan en fijn dat de producten alsnog een mooie bestemming krijgen.

SOCIAAL Acht medewerkers met een dagbesteding werken er in de keuken of in de bediening. Het betekent veel voor hen en ze vinden Koek & Ei een fijne plek om te werken. Ze voelen zich gewaardeerd en ze krijgen de ruimte om te leren en te groeien. Koek & Ei is een volwaardig horecabedrijf en biedt een veilige plek aan kwetsbare medewerkers.

Een orthopedagoog stelt begeleidingsplannen voor ze op en is verantwoordelijk voor de intakes van nieuwe medewerkers. Want natuurlijk is het van belang dat er goed in kaart wordt gebracht hoe een medewerker het beste begeleid kan worden.

MENUKAART De lunchkaart is verre van standaard en vertelt het hele verhaal. Veelal biologische producten die zoveel mogelijk komen van leveranciers uit de buurt. De asperges zijn van een boer uit Werkhoven, de rabarber plukken ze uit de moestuin van de Wederkerigheid, het biologische brood is van Menno en de Ice Tea, gemaakt van gered fruit, komt van Thijs uit Utrecht.

Beslist de moeite waard om de overheerlijke appeltaart, die ze voor Patisserie van Barneveld maken, eens te proeven. Of een meringuetaartje waarvan de curd is gemaakt van Hollandse duindoornbessen, handgeplukt op de wadden. Het broodje kip van vaudouvan-kruiden is een topper. De biologische kippendijen liggen een nacht gepekeld in een Frans kruidenmengsel en gaan daarna in een vacumeerzak in de stoomoven op lage temperatuur. Malser kun je het niet krijgen.

CATERING Interesse om een lunch te laten cateren? Voor bedrijven en particulieren maakt Koek & Ei graag lunchboxes of uitgebreide lunchtafels. Ook kleine aantallen en vanzelfsprekend aan huis of bedrijf bezorgd. Koek & Ei loopt op rolletjes.

Het sociale stuk zit continue in de hoofden van Edric Pletting en Sebastiaan Felix. Voor hen is het een pittige uitdaging om een kwalitatief goed product neer te zetten èn om de medewerkers goed te begeleiden. Gelukkig worden ze allebei van het werken met deze 'jongens' heel blij. Juist dat maakt het voor hen helemaal Koek & Ei.

Meer informatie is te verkrijgen via www.koekeneidriebergen.nl en 0343-702286.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 11 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01