Toko Ping is zes dagen per week geopend voor Indonesische afhaalmaaltijden.
Toko Ping is zes dagen per week geopend voor Indonesische afhaalmaaltijden. Babs Bouwman

'Heerlijk Indonesisch eten in Doorn'

Nieuws

DOORN Een afhaalrestaurant met traditioneel bereidde Indonesische gerechten. Sinds een paar maanden kunnen de inwoners van Doorn en omstreken genieten van de authentieke smaak van heerlijk in eigen keuken bereidde maaltijden. Eigenaar Ping Kong Shek staat iedere morgen met plezier in zijn keuken om de lekkerste gerechten te bereiden.

Babs Bouwman

Ping Kong Shek is geboren in Hong Kong en in 1985 naar Nederland gekomen om in de horeca te gaan werken. De chef-kok van een gerenommeerde Indonesische toko in Vlaardingen leerde hem de kneepjes van het vak. Na tien jaar een Indonesische snackbar in Utrecht gerund te hebben, was hij toe aan iets anders. Zijn zwager die bij een Indonesisch restaurant in Driebergen werkt, adviseerde hem in Doorn te zoeken naar een pandje. En zo kwam hij terecht op de Kampweg 75 in Doorn. Een ruime zaak, mooi centraal op de Heuvelrug, parkeren voor de deur en zelfs nog ruimte voor een terras.

MALS Gerechten met rundvlees maakt kok Shek het liefste klaar. Bijvoorbeeld daging rendang, sambal goreng daging of daging smoor. Het vlees komt van de buik van de koe. Lekker stevig en toch mals.

De vleesgerechten staan lekker lang te sudderen op het vuur, zodat de keuken zich vult met de heerlijke geuren van Indische kruiden. Als het gerecht een dag staat, wordt het zelfs nog lekkerder en zijn de smaken goed in het vlees getrokken.

Iedere ochtend staat Shek met zijn vrouw in de keuken om eten voor die dag te maken. In de loop der jaren is hij steeds meer van koken gaan houden. Naast rundvlees heeft Toko Ping ook gerechten met kip en groenten. En ook vegetarische maaltijden en glutenvrij. Of heerlijke bijgerechten, zoals atjar, tempeh, loempia, pisang goreng en niet te vergeten de altijd versgebakken kroepoek en emping.

THUISBEZORGD Catering aan huis is bij Toko Ping ook mogelijk. Een Indische Rijsttafel thuis laten bezorgen is mogelijk vanaf twintig personen.

,,Op het gewenste tijdstip brengt Toko Ping het eten kant-en-klaar bij u thuis, dat in chafing dishes warm wordt gehouden. De maaltijd bestaat uit drie verschillende vleesgerechten, drie groentegerechten, sateh ajam, sambal telor, tempeh kering, atjar tjampoer, kroepoek en sambal uit eigen keuken. Geserveerd met naar keuze nasi, bami of witte rijst. Compleet en warm zodat u het direct aan uw gasten kunt serveren."

Bij Toko Ping kun je zes dagen per week terecht van 12.00 tot 20.30 uur (maandag gesloten). Naast kant-en-klaarmaaltijden kun je er ook Indische producten kopen, zoals ketjap, rijst, thee, ongebakken kroepoek en emping. De zelfgemaakte sambal van Ping loopt ook heel hard. Eigenaar Shek is van plan het assortiment nog uit te breiden met Indische kruiden, want daar is ook veel vraag naar. Hij vindt het leuk als mensen om producten vragen, die kan hij dan ook in zijn winkel leggen. Maar het allerleukste vindt chef-kok Ping het nog steeds als iemand zegt: ,,Wat heb je lekker eten gemaakt". Want dan is hij tevreden en trots en daar doet hij het voor.

Toko Ping is bereikbaar op telefoonnummer 06-51122521.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Scheltes knapt skelters op en dat leverde al bijna zevenduizend euro voor KiKa 46 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd gisteren
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30