Noodsituatie bij Driebergse kinderboerderij

23 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Kinderboerderij 't Woelige Nest bevindt zich momenteel in zeer zwaar weer. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil al het vastgoed waar de gemeente niet zelf 'in zit' afstoten en overdragen aan de stichtingen en besturen die als huurder te boek staan. Dit betekent dat deze organisaties zelf voor het beheer en het onderhoud van de betrokken percelen moeten gaan zorgen. Dat geldt ook voor de kinderboerderij. Maar deze voorziening heeft met enkele zeer penibele omstandigheden te maken.

DRIEBERGEN - ,,Als de gemeente ons niet financieel tegemoet komt, dan is het hier binnen enkele jaren afgelopen", zegt Jannie Foekens, bestuursvoorzitter van de Driebergse kinderboerderij.

Uitgewoond

De schuur naast Champ'Aubert waarin de kinderboerderij al meer dan dertig jaar gevestigd is, verkeert in een deplorabele toestand en is in feite 'uitgewoond'. Het bestuur van de kinderboerderij heeft door het Driebergse architectenbureau WIM een ontwerp laten maken voor een verbouwing, zodat het pand voor allerlei nevenactiviteiten gebruikt en ook verhuurd kan worden. Daarmee zou een toekomstbestendige exploitatie mogelijk worden.

Aanzienlijk bedrag

Maar de kosten van die verbouwing zijn aanzienlijk. Het gaat om een bedrag van 100.000 euro en dat kan de kinderboerderij als vrijwilligersorganisatie onmogelijk opbrengen.

Meer in de krant van donderdag 23 januari.

advertentie
advertentie