Dorp en Natuur zoekt hulp voor project

14 januari 2014 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het plan ‘Vogelhuisjes Live’ van de Basisschool De Schakel kreeg tijdens de Jeugdgemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug op maandag 25 november de meeste stemmen en mag uitgevoerd worden. Het is de bedoeling om camera’s in nestkastjes te plaatsen, om de vogels te kunnen volgen op een website.

De Schakel heeft Dorp en Natuur ingeschakeld voor de coördinatie. Een werkgroep voor opstart en reparaties, met onder andere webmaster Edward Koning en Nick Brandenburg is inmiddels begonnen. Er is nu behoefte aan hulp van mensen die ervaring hebben met dit soort werk en die mee willen doen. Verder zoekt D&N tuinen waar al een bewoonde nestkast is om daar een camera bij te plaatsen, en naar vogelrijke tuinen waar een nestkastje met camera geplaatst kan worden.

Er wordt samengewerkt met Vogelbescherming. De gedachte gaat uit naar ongeveer tien nestkasten met camera plus een paar losse camera’s in bestaande kasten. Er moet een snelle internetverbinding mogelijk zijn, die van 1 maart tot 30 juni aan moet staan. Bij de kastjes komt een heel klein computertje dat heel weinig stroom nodig heeft. Waarschijnlijk wordt gestart met een paar kasten die al bewoond zijn om dit voorjaar al beelden te hebben. 

De beelden zullen via de website van D&N bereikbaar zijn voor scholen en belangstellenden. Wie wil meewerken aan dit project, of een nestkast met camera in de tuin wil plaatsen, kan contact opnemen met Phine Dalmeijer, telefoon 0343-456522. Een mail naar vogelhuisjeslive@dorpennatuur.nl kan ook.

advertentie
advertentie