Handbalvrouwen draaien warm voor confrontatie met Brazilië

15 december 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De Oranjedames van bondscoach en Leersumer Henk Groener hebben op het WK in Servië in het laatste groepsduel net niet voor een sensatie kunnen zorgen. Na een wervelende eerste helft met een 14-18 voorsprong in de rust kwam Montenegro onder aanvoering van topschutter KatarinaBulatovic sterk terug. In de slotfase lukte het Oranje net niet om een overwinning te behalen en verloor het nipt met 27-25. Door deze uitslag eindigt Nederland als vierde en wacht Brazilië komende maandag in de achtste finales.

Het resultaat is dat Nederland met twee gewonnen wedstrijden uit vijf wedstrijden als vierde eindigt in poule A. De ploeg speelt daarom komende maandag om 18.00 uur in de achtste finales tegen Brazilië.