Nieuwe gezichten bij CDA Utrechtse Heuvelrug

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het CDA Utrechtse Heuvelrug heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar gepresenteerd. Na lijsttrekker Henk Veldhuizen (Maarsbergen) is het huidige raadslid Chantal Broekhuis (Driebergen) de eerste vrouw op de lijst. Ook raadslid Willem van Drie (Leersum) en voormalig raadslid Teunis Reedijk (Overberg) keren verkiesbaar terug op de kandidatenlijst.

Naast deze bekende CDA-gezichten zijn er vijf nieuwe kandidaten bij de eerste negen: Peter Kranenburg (Doorn), Mechteld van den Beld (Maarn), Marina Roelofsen (Driebergen), Jan Temmink (Doorn) en Rick van Cooten (Driebergen). Samen vormen ze een breed georiënteerd team van ervaren krachten en enthousiaste nieuwkomers.

Tussen de mensen

Het CDA zet zich in in haar nieuw vastgestelde verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 in voor een sterke samenleving, gezonde financiën en een kleinere overheid. ,,Het CDA wil de economische en sociale ruggengraat van de samenleving versterken, maar niet ten koste van de zwakkeren. Ze wil geen gemeente die alles voor mensen beslist, maar een gemeente die mensen stimuleert om binnen hun eigen mogelijkheden zo veel mogelijk ruimte en verantwoordelijkheid te nemen. Kwetsbaren worden daarbij door het CDA niet alleen ontzien, maar de partij geeft hen extra aandacht om een volwaardige deelname aan de maatschappij mogelijk te maken. Ook wil het CDA de vitaliteit van de dorpen Amerongen, Driebergen, Doorn, Maarn, Maarsbergen, Leersum en Overberg bevorderen, bijvoorbeeld door zo veel mogelijk alle voorzieningen te behouden, zoals op het gebied van cultuur, onderwijs en middenstand. En vooral ook wil het CDA het gemeentebestuur uit de ivoren toren halen en weer midden tussen de mensen laten staan."

Meer informatie en de volledige kandidatenlijst is te vinden op www.cdautrechtseheuvelrug.nl

advertentie
advertentie