'Gemeente zoekt raad' zorgt voor verwarring

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

De gemeente plaatste drie weken geleden een filmpje met een aantal portretten van raadsleden op YouTube met de leus 'Gemeente zoekt raad'. Die naam lijkt nu - op z'n zachtst gezegd - niet zo goed gekozen. ,,Voor de komende lokale verkiezingen kunnen zich bij de bestaande partijen geen nieuwe mensen meer aanmelden als kandidaat-raadslid", verklaart raadsgriffier Walter Hooghiemstra. ,,De meeste politieke partijen hebben hun kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 al vastgesteld. In ieder geval in concept."

HEUVELRUG - Ondanks de titel is het gemeentefilmpje 'Gemeente zoekt raad' helemaal niet bedoeld om kandidaat-raadsleden voor de komende lokale verkiezingen te werven. De kandidaatsstelling voor de partijen die nu in de raad zitten, is feitelijk al gesloten.

Zelfs al zouden de kandidatenlijsten nog niet gesloten zijn, is het uiterst onwaarschijnlijk dat een nieuwkomer in de lokale politiek op een verkiesbare plaats komt, meent hij. ,,Politieke partijen willen eerst weten wat voor vlees ze in de kuip hebben voor ze iemand op de kandidatenlijst zetten."

De griffier stelt dat het filmpje niet is gemaakt in de veronderstelling dat inwoners zich na het zien ervan 'massaal zouden aanmelden'. Het is bedoeld om een beeld te geven van het raadswerk en belangstelling te kweken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

In diezelfde geest laat burgemeester Naafs zich uit in de introductie van het drieduizend euro kostende filmpje.

Lees meer in de krant van donderdag 31 oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie