Nieuws

Hooykaas Opticals levert precisie

Innovatie met betrekking tot zien

DOORN – Nadat in 1999 vader Cees en zoon Herbert Hooykaas hun zaken bij elkaar voegden ontstond een prachtige klassiek moderne winkel waar klanten graag vertoeven. Naast een breed aanbod aan brillen, glazen, contactlenzen en zonnebrillen levert Hooykaas Opticals een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe medische producten. Het plezier van werken voor dit team professionals bestaat met name uit liefde voor het vak.

door Caro van den Berg

De laatste restyling van de winkel aan de Kampweg is nog maar een week geleden. De geur van net geverfde muren en de pas gelegde vloer is nog aanwezig. ,,Vroeger hadden we door de samenvoeging een klassiek en een modern gedeelte. We hebben de hele stijl in de winkel nu gelijk getrokken”, vertelt Herbert Hooykaas. De prachtige eikenvloer, en het gebruik van grijstinten aangevuld met de natuurlijke materialen zorgen voor een sfeervol en modern geheel.

,,Wij zijn in al deze jaren gegroeid en geworden wat we nu zijn. Dit is mogelijk gemaakt door onze vaste klanten die keer op keer de weg wisten te vinden naar onze zaak.” Hooykaas benadrukt dat het team, bestaande uit onder meer een optometrist, een lenzenspecialist en opticien het belangrijk vinden hun werk met plezier te doen. ,,Optische nauwkeurigheid, ambacht, service en klantvriendelijkheid is waar we goed in zijn, en waar we goed in willen blijven. De uitstraling van de zaak als ook de collectie brillen zijn voor ons zeker ook belangrijke punten om het onderscheid te kunnen maken in deze branche. We werken met de beste merken, en kiezen daarmee voor hoge precisie. Daar putten we ons werkplezier uit.” Bij deze speciaalzaak komt de klant geen misleidende namen tegen als ‘varifocaal, varifocus of variview’. ,,Wij werken alleen met het originele Varilux van fabrikant Essilor”. Ook Hooykaas senior werkt nog parttime mee in het bedrijf. ,,Vader vindt het fantastisch om hier nog een dag in de week te werken; een vakman eerste klas”, aldus zijn zoon.

Loep bril

Hooykaas vindt het belangrijk te investeren in geavanceerde medische instrumenten zodat het samenwerkingsverband met oogartsen en ziekenhuizen prettig en accuraat verloopt. ,,We hebben apparatuur waarmee we het netvlies kunnen controleren op onnauwkeurigheden. Hierdoor kunnen klanten snel terecht als we iets constateren dat we niet vertrouwen”. In samenspraak met een hoogleraar van de ACTA heeft hij onlangs een loep bril ontwikkeld waardoor zonder snoeren meer licht op medische handelingen mogelijk is. Met hun afdeling Binoc Vision, medical optics, levert de Doornse specialist hiermee een bijdrage aan de optimalisering van het werk voor medische specialisten.

Hooykaas Opticals, Kampweg 34, 3941 HJ Doorn. Tel. 0343-412491; www.hooykaasopticals.nl; Mail: info@hooykaasopticals.nl; www.binocvision.nl

Fotobijschrift: Herbert Hooykaas met zijn nieuwste ontwikkeling: de loep bril

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15