Gevarieerde kunstexpositie in Amerongen

12 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De kunstexpositie 'Schoonheid van Ontwikkeling' in Amerongen start op vrijdag 6 september. De bezoeker kan genieten van de veelheid en verscheidenheid van de kunstwerken, die speciaal voor deze expositie zijn gemaakt door zeven kunstenaars uit heel Nederland. Ieder vanuit een eigen invalshoek en met zeer diverse materialen.

Alle werken brengen zowel de schoonheid van kunst in beeld, als het proces van de totstandkoming van dit kunstwerk. Zo zijn er rond dit thema prachtige sieraden gemaakt, schilderijen, foto's, objecten van vilt, wetenschappelijke illustraties en porselein.

De ontwikkeling en totstandkoming van kunst is moeilijk te verbeelden. Hoe de kunstenaar zijn/haar gevoel of idee omzet naar vorm of product is vaak niet te zien. Deze expositie probeert inzicht te geven in hoe de kunstenaar tot zijn eindproduct komt. Soms met schetsen, soms in beelden of woorden. Rondom deze expositie worden ook ieder weekend activiteiten georganiseerd die een relatie hebben met de schoonheid van ontwikkeling.

Lezingen en documentaires

De opening is op vrijdagmiddag 6 september om 16.00 uur. In dit weekend is er zowel zaterdag als zondag om 12.00 uur een lezing. Op zaterdag van Marijke Besselink (verbonden aan Naturalis) over de ontwikkeling van speciale tentoonstellingen. Op zondag is er een lezing van kunsthistoricus Barry Heinrichs over de Hedendaagse Chinese kunst.

In de daarop volgende weekenden zijn er bijvoorbeeld documentaires en films te zien over de ontwikkeling van kunst, is er een themaweekend rondom smaak met proeverijen en is er een operaroute door Amerongen (waarbij Galerie 'den Boogert' één van de operalocaties is). Kom van 6 september tot 6 oktober kijken in één van de ateliers in Amerongen.

Meer info en foto's van alle deelnemende kunstenaars: www.arris.nl/groepsexpositie

advertentie
advertentie