Zangkoor VoiceMail-Amerongen viert derde lustrum

19 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het begon met een zangworkshop in het kader van het cursusproject 'Amerongen leert'. Nu, vijftien jaar later, staat er een koor met 4 stemsoorten en 45 mannen en vrouwen, onder leiding van dirigente Elien vd Meer. Elk jaar worden meerdere publieke optredens gegeven, de Kerstmarkt Amerongen, het Fête de la Musique en ook een eigen voorjaarsconcert, meestal uitgevoerd in de Ark in Amerongen.

Het repertoire is zeer gevarieerd, van hoog klassiek tot lichtvoetig modern en pop, zoals songs van ABBA en The Beatles. Alles heeft één gemeenschappelijk kenmerk: onderling plezier en liefde voor muziek en zang. Het seizoen 2013/14 staat in het teken van het derde lustrum en wordt geopend op zondag 1 september met een open lucht uitvoering in het Amerongse Bos en in het Informatiecentrum de Tabaksschuur in Amerongen. Tijdens een publiekswandeling, georganiseerd en begeleid door een gids van het Utrechts Landschap, zal het koor op een verrassende plek in het bos a capella songs ten gehore brengen.

Na afloop van de wandeling wordt in het informatiecentrum een Tea geserveerd, met sandwiches, homemade cakes en brownies en natuurlijk thee/koffie, verzorgd door vrijwilligers van het Utrechts Landschap. In deze ongedwongen sfeer kan worden genoten van de uitvoering van het koor. Natuurlijk kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over het lidmaatschap van het koor.

De publiekswandeling met gids op 1 september start om 14.00 uur en duurt ca. 1,5 uur. Het vertrekpunt is Veenseweg 8 in Amerongen, parkeergelegenheid is op de Groene Entree Burgwal, ca. 100 meter van het informatiecentrum. Deelname aan de Tea zonder mee te wandelen is uiteraard ook mogelijk. Een bijdrage in de kosten wordt gevraagd van € 5.- p.p. Vooraf aanmelden op bosgids3958@hotmail.com of tel. 0343 456419 is i.v.m. de voorbereiding noodzakelijk.

advertentie
advertentie