Cursussen bij Bridgeschool De Driebergse Heuvelrug

19 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Mijn bridgeles moet een uitje zijn", stelt Barbara Kingma in het begin van een artikel over bridgeschool De Driebergse Heuvelrug in de brochure van de Nederlandse Bridgebond. Deze opening wordt gevolgd door ,,de bridgeschool van Barbara Kingma is een begrip, duizenden cursisten leerde zij bridgen'' en ,,het spel staat centraal, maar het contact tussen de cursisten vind ik ook belangrijk". De school timmert duidelijk flink aan de weg.

Op deze wijze is het concept van de bridgeschool prima samengevat. Zoals de Griekse wijsgeer Aristoteles het al formuleerde: leraren kunnen de leerlingen niet onderwijzen, dat moeten de leerlingen zelf doen. Leraren moeten wel een omgeving neerzetten waarbinnen optimaal geleerd kan worden.

Professioneel pad

En voor die aanpak heeft de bridgeschool vanaf het begin, twiting jaar geleden, gekozen. Weg uit de rokerige sportkantines en van de kleine keukentafels. Er werd een duidelijke professioneel pad ingeslagen: moderne lesruimtes, een goed onderbouwd en uitgekiend cursuspakket, ondersteund door moderne computerapplicaties.

Zo krijgen de leerlingen optimaal de kans het boeiende bridgespel onder de knie te krijgen. Het opleidingspakket kent een doorlooptijd van vier jaar, cursisten bepalen tijdens het intakegesprek zelf waar zij het beste kunnen in- en uitstromen. Theorie en praktijk kunnen op deze wijze prima op elkaar worden afgestemd.

Alle cursussen worden meerdere malen per week gehouden zodat altijd de mogelijkheid bestaat een gemiste les in te halen Bridgen is een sociaal gebeuren. Barbara Kingma: ,,het contact tussen de cursisten vind ik belangrijk, ik las dan ook altijd een pauze in zodat zij elkaar leren kennen. Om dezelfde reden laat ik iedereen na de pauze rouleren en stimuleer ik de beginners na een les of vier, ook thuis met elkaar te oefenen."

In september gaan de school van start met: Beginners (hier worden de basisprincipes onthuld), Gevorderden (hier ligt de nadruk op af- en tegenspel en het competitief bieden) en Vergevorderden (deze pluscursus kent clusters van samenhangende onderwerpen die verder worden uitgediept). Dit alles in onze eigen ruimte in Healthcenter Hoenderdaal te Driebergen.

Meer informatie: www.Barbarakingma.nl of bel tel. 030-6564587.

advertentie
advertentie