Doorn krijgt 'supersnel glasvezelnetwerk'

7 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Doorn heeft de primeur voor de Utrechtse Heuvelrug: in september begint de aanleg van een glasvezelnetwerk. Als alles volgens plan verloopt, kan iedereen in de bebouwde kom vanaf april volgend jaar via het netwerk Caiway beschikken over deze snelle verbinding voor internet, televisie en telefoon. Maar wie tevreden is over de huidige netwerkverbinding, kan zonder extra kosten het vertrouwde kabelabonnement voortzetten.

door Wimco in 't Veld

Enkele weken geleden lag bij circa 4600 Doornse huishoudens een briefkaart in de bus. Onder de noemer 'Supersnelle Glasvezelweken' werd de aanleg van het nieuwe netwerk aangekondigd. Afzender was een bedrijf waar tot dan toe weinig inwoners van hadden gehoord: CIF. Toch is CIF geen onbelangrijke partij. De onderneming is eigenaar van het kabelnetwerk dat Caiway huurt voor de doorgifte van data voor televisie, internet en telefoon.

Caiway huurt het bestaande coaxnetwerk van CIF en gaat ook het glasvezelnetwerk huren. Beide systemen blijven naast elkaar draaien. In ieder geval voorlopig, stelt manager wholesale & demand Martijn Betlem van CIF. ,,Het huidige kabelnetwerk in Doorn draait goed. Wij blijven investeren om dat zo te houden. Maar stel nu eens dat glasvezel hier enorm aanslaat en dat in 2020 vrijwel geheel Doorn overgestapt is. Dan gaan we het oude netwerk niet in stand houden voor die paar huishoudens die alleen coax hebben. Maar zover is het nog lang niet."

Lees meer in de papieren editie van De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 8 augustus.

advertentie
advertentie