Zwemvierdaagse in Bosbad Leersum

19 juni 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM – Het zag er maandagavond om kwart voor zes nog niet naar uit dat het druk zou worden bij de zwemvierdaagse van Het Bosbad in Leersum. Maar bij het startschot van Gregor van Laar doken de eerste dertig enthousiaste deelnemers in het water voor hun tien of twintig baantjes. Toen de inschrijving werd gesloten, stond de teller op 110. Gregor van Laar kon tevreden zijn: ,,Volgend jaar moeten we de 150 kunnen halen.’’

door Jan Meijer

Niet alleen de zwemmers en zwemsters gaven acte de présence, ook van de kant werd er royaal aangemoedigd. Een onafscheidelijk koppeltje vriendinnen bleef ginnegappend bij elkaar zwemmen, volwassenen hadden soms wat moeite met het lagere tempo van de kleinere sportievelingen, maar zonder problemen hield iedereen na het volbrengen van zijn of haar prestatie het aftekenkaartje onder de neus van badmeester Thijs. Zijn paraaf betekende dat de opdracht was volbracht.

Voor wie er nog geen genoeg van had gekregen werd de mogelijkheid geboden om nog een wedstrijdje waterpolo te spelen.

Zoals gezegd, Gregor van Laar was tevreden: ,,Dit jaar heeft sportservice Veenendaal de bedrijfsvoering van Het Bosbad voor het eerst overgenomen. Alles was nieuw, ook het organiseren van activiteiten zoals deze. Maar door de goede samenwerking met het bestuur en met een topteam van jonge mensen die hier toezicht houden, is het alsof we het al jaren zo doen.’’

Ook omdat kioskhouder Harry zijn steentje bijdraagt met een gratis appel en een ijsje is de sfeer vier dagen lang opperbest. Als vanavond, donderdag de laatste meters zijn weggezwommen en de medailles zijn uitgereikt – er was een deelnemer die bij voor de achttiende keer de 500 meters crawlend en schoolslag zwemmend overbrugde – wordt met een demonstratie persluchtduiken het evenement afgesloten. Voor Gregor van Laar en zijn team staat dan het volgende evenement alweer voor de deur: het Open Leersums Kampioenschap Bommetje, dat eind juni is gepland.

Wie twijfelt er nog aan of Het Bosbad wordt na ‘het beste openluchtbad van de provincie Utrecht’ in 2012, dit jaar zelfs ‘het beste zwembad van Nederland’. Aan de ambities van Gergor van Laar zal het niet liggen.

advertentie
advertentie