Daisy de Groot en Thijs Buur winnen Maarn Open

19 juni 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN – Het 36e Maarn Open tennistoernooi is gehouden van zaterdag 8 juni tot en met zondag 16 juni op het tennispark aan de Planetenbaan in Maarn. Er is gespeeld in de categorieën 3, 4, 5, 6, 7/17+ en 7/35+ voor damesenkel, herenenkel, damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. In totaal schreven 272 deelnemers zich in. Het toernooi maakt deel uit van het J.P. van Eesteren Tenniscircuit.

De finale in de hoogste categorie bij de mannen ging tussen Casper Bonapart en Thijs Buur. Een spannende strijd tussen de als eerste en tweede geplaatste heren, die eerder dit seizoen ook al in een finale tegenover elkaar stonden. Toen won de 16-jarige Bonapart uit Zeist. Hoewel Bonapart in Maarn eenvoudig de finale bereikte, was Thijs Buur van T.C. Voordaan in twee sets te sterk voor hem. Na een bloedstollende eerste set won Thijs Buur in een mooie finalepartij met 7-6 6-1.

De finale bij de dames is gewonnen door de als eerste geplaatste Daisy de Groot van T.C. Groetvliet uit IJsselstein. Twee jaar geleden verliet zij het toernooi na de halve finale, vorig jaar was ze verliezend finalist. Dit jaar was ze te sterk voor alle tegenstanders en versloeg zij Kim van Leur uit Laren met 6-1 6-0.

De herendubbel is gewonnen door Etienne Hartevelt en Koen Schuilenburg. Zij wonnen in een spannende partij in drie sets van Max Joosten en Paul Sintnicolaas. Barbara Kint en Suzanne van Soest schreven de dames dubbel op hun naam.

In de gemengd dubbel 3 werden Anne Mooij en Laurens Breij eerste in de poule.

Hoofdsponsor Tubbing Milieu-advies heeft een bedrag van 1.000 euro beschikbaar gesteld aan prijzengeld voor de categorie 3 spelers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie