Sven Dogger wint brons op NK zwemmen

10 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In de Tongelreep in Eindhoven vonden afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen plaats. De bijna volledige Nederlandse zwemtop was hierbij aanwezig. Voor het eerst mocht Sven Dogger uit Driebergen, eerder uitkomend voor de Zwoer uit Driebergen, sinds kort voor AZ&PC uit Amersfoort, ook aan dit kampioenschap meedoen. Als 16-jarige was hij de jongste tussen alle toppers van Nederland. Dit weerhield hem er echter niet van om zich volledig geconcentreerd voor te bereiden op het toernooi, onder meer door een trainingskamp van twaalf dagen in Torremolinos, Spanje.

Op de 400 meter vrije slag, zijn favoriete afstand, had hij zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. Op zich al een uitstekende prestatie. Tijdens de finale wist hij nog bijna 3 seconden van zijn persoonlijk beste tijd af te halen. Dit leverde hem een derde plaats op bij de jeugd (16- en 17-jarigen) en een zesde plaats overall. De blijdschap en ontlading was enorm. Een prima uitgangspunt voor de komende jaren om zich nog verder te ontwikkelen.

Dezelfde dag moest hij ook nog de finale 4x200 meter vrije slag estafette zwemmen, samen met drie andere zwemmers van AZ&PC uit Amersfoort. Hier werd ook een uitstekende derde plaats behaald na de topploegen uit Eindhoven en Amsterdam.

Op de 100 en 200 meter vrije slag kwam Sven niet in de buurt van de medailles, maar in het totaal kan hij zeker terugkijken op een uitstekend toernooi. Thuis komen met 2 bronzen medailles was meer dan op was gehoopt."