Krant over project spoorkruising Maarsbergen

Nieuws

Na het moeizaam tot stand komen van de beslissing over de verkeerssituatie op het kruispunt bij de kerk - een keuze die nog steeds niet door iedereen gedragen wordt - is het project een volgende fase in gegaan. De bestemmingsplanprocedure is opgestart en gelijktijdig wordt de benodigde grond onteigend.

MAARSBERGEN - De stukken over het ontwerp bestemmingsplan spoorwegonderdoorgang Maarsbergen liggen ter inzage tot en met 4 juli. ProRail, Provincie en Gemeente hebben met betrekking tot het project een krant gemaakt die terugblikt, maar ook vooruitblikt. In Maarsbergen is deze huis aan huis bezorgd en voor de inwoners van Maarn af te halen bij de bibliotheek.

In maart 2015 hoopt men het werk te kunnen gunnen aan een aannemer, waarna de omleidingsroute in de tweede helft van dat jaar kan worden aangelegd. Hoe deze route eruit gaat zien is nog onderwerp van onderzoek. Edwin Thoen van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug vertelt hierover in de projectkrant: ,,We maken nu de afweging hoe we de verkeersstromen gaan laten lopen. Er moeten ruim 11.000 voertuigen per etmaal door dat stukje. ProRail geeft aan dat als de boel een half jaar dicht gaat dit een behoorlijke tijd in de totale verbouwing scheelt. Dat heeft echter wel een grotere impact. Hoe blijven bedrijven bereikbaar, waarmee doe je de omgeving het minst kwaad?”

Voor fietsverkeer is de mogelijkheid om een tijdelijke route vanaf La Place aan te laten sluiten op de Spoorlaan.

De feitelijk bouw van de spooronderdoorgang vindt volgens de huidige planning plaats van december 2015 tot en met mei 2017. Het eindresultaat is dan drie rijstroken en een fiets-/voetpad gescheiden van de rijweg onder het spoor door. Ter plaatse van de kruising en de rotonde zijn meer rijstroken beschikbaar in verband met afslaand verkeer.

Beide spoorlijnen krijgen een apart brugdeel en daarnaast komt aan de zuidkant een fietsbrug vanaf de Engweg. Fietsers van en naar de Tuindorpweg kunnen de N226 oversteken aan de noordkant van de kruising (ongeveer tegenover fietsenhandel Van Dijk). Autoverkeer kan voorbij deze oversteek afslaan naar de ventweg en ter hoogte van Golfclub Anderstein de ventweg weer verlaten en de N226 oprijden.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30