Informatiebijeenkomst in Ontmoetingscentrum 'Amerongen'

13 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In Ontmoetingscentrum Amerongen wordt op dinsdagmiddag 28 mei van 14.30 uur tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden met als thema 'Is dementie wel een ziekte?'. Dr. J.U. Postma van de Alzheimer Nederland geeft deze middag een lezing over dementie. In deze bijeenkomst is er ook ruimte voor interactie. De bijeenkomst is speciaal voor mantelzorgers en voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp en meer willen weten. Adres: Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 44 in Amerongen (boven bibliotheek)Toegang is gratis, aanmelding via onderstaande contactgegevens.

In Ontmoetingscentrum 'Amerongen' kunnen mensen met dementie die nog thuis wonen, op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur een gevarieerd activiteiten programma volgen. Vriendschap en een goede sfeer staan voorop. Bewegingsactiviteiten en activiteiten die gericht zijn op kunst, cultuur en muziek zijn belangrijke onderdelen van het programma. Samen met een professionele medewerker wordt een individueel begeleidingsplan opgesteld.

De meerwaarde van een Ontmoetingscentrum is onder andere de ondersteuning van de mantelzorger. Mantelzorgers kunnen informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen bezoeken die het gehele jaar door georganiseerd worden. Mantelzorgers krijgen individuele aandacht door ondersteuningsgesprekken. Ook nemen mantelzorgers deel aan uitjes en feestjes.

Ontmoetingscentra zijn laagdrempelig en stellen deelnemers in de gelegenheid buurtbewoners te ontmoeten en te integreren in de verschillende activiteiten. Ontmoetingscentrum 'De Vijver', Vijverlaan 10 in Driebergen is van maandag tot en met vrijdag open van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Voor meer informatie: 0343- 555401 (Willy Sturkenboom) of w.sturkenboom@iszdebrug.nl

advertentie
advertentie