SVL moet diep gaan tegen degradant Candia

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

RHENEN - SVL uit Langbroek heeft zaterdag een fel bevochten zege geboekt tegen Candia'66. In Rhenen kwam SVL met 0-2 voor, maar zag de tegen degradatie vechtende thuisploeg terug komen tot 3-2. Pas in de slotfase wisten de bezoekers weer afstand te nemen. Met 3-5 als einduitslag.

Dat Candia voor zijn laatste kans vocht, werd SVL al snel duidelijk. Binnen één minuut had het via Pim Faber al 1-0 voor Candia kunnen zijn. Maar in een door veel strijd gekenmerkte wedstrijd was het wel SVL dat op voorsprong kwam. Selcuk Albayrak benutte zijn snelheid optimaal en bleef koel in de afwerking: 0-1. Het was dezelfde Albayrak die tien minuten later ook de tweede Langbroekse treffer voor zijn rekening nam.

Pas daarna kon Candia ook het net vinden, al had het daar wel een strafschop voor nodig. Abdel Ajiach benutte de elfmeter na een overtreding van David Bouwmeester op Faber: 1-2. En na de rust wist de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen. Een vrije trap van Ajiach en een treffer van Julien van Diest betekenden 3-2.

Met de ruimtes die vervolgens ontstonden werd de wedstrijd steeds leuker. Onder aanvoering van Albayrak nam SVL toch weer de leiding. Het waren invaller Paul Piet (twee keer) en Willem Baay die SVL de drie punten bezorgden: 3-5.