Drie kampioensteams bij Reflex gehuldigd

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

,,De jeugd heeft de hele serie wedstrijden van deze voorjaarscompetitie bovenaan gestaan”, vertelt Gert Dijkhorst trots. Hij begeleidt jeugd op de club en speelt daarnaast in het eerste team. ,,Bij de senioren lagen de kansen anders. Reflex 3 had een grote voorsprong, maar zag die slinken naar een verschil van nog slechts 1 punt. Reflex 5 had met degelijk spel de overwinning steeds binnen handbereik en wist de inspanningen te verzilveren.”

MAARN - Het is een goed seizoen voor de tafeltennisspelers van TTV Reflex uit Maarn. Van de 5 seniorenteams zijn er 2 kampioen geworden in hun klasse en ook het enige jeugdteam mocht de kampioensbeker in ontvangst nemen. Voldoende reden voor feest tijdens de clubavond aan de Buurtsteeg, waar de nu ruim 40 jaar oude - en nog immer actieve - tafeltennisvereniging wekelijks is te vinden.

door Monique José Timmermans

De tafeltennisvereniging is met circa 24 senioren en 8 jeugdleden niet de grootste sportclub in Maarn, maar wel standvastig. ,,Veel mensen tafeltennissen. Er staan tafels op schoolpleinen, campings en bij mensen thuis. Ieder dorp heeft ook wel een vereniging, maar een 40-jarig jubileum is uniek. Schommelingen in ledenaantallen dwingen verenigingen te stoppen en dan zie je na een aantal jaar weer een nieuwe opgericht worden.”

Reflex werkt vooral aan de werving van jeugd. ,,Dat aantal zouden we graag zien groeien naar circa 15. Dat is nodig voor de levensvatbaarheid van de vereniging en bovendien hebben we met een gediplomeerde jeugdtrainer echt wat te bieden. Nog dit schooljaar willen we een scholentoernooitje organiseren zodat de jeugd kan kennismaken met tafeltennis als sport. Bovendien zijn we natuurlijk altijd duidelijk vertegenwoordigd op het stratentoernooi.”

Dijkhorst noemt TTV Reflex een ‘heel sociale club’, waar zelfs mensen met een bepaalde handicap over de drempel worden geholpen en enthousiast deelnemen. ,,Alle leeftijden en speelniveaus vinden een bepaalde gezelligheid binnen de vereniging. Zelf kwam ik 32 jaar geleden namens de sportraad de felicitaties voor het 10-jarig bestaan overbrengen, ik ben nooit meer weggegaan.” Belangstellenden zijn op dinsdagavonden welkom in het gebouw op het SVMM-terrein.

u www.reflex-maarn.nl.

advertentie
advertentie