Zwerfvuil opruimen nog steeds nodig

18 maart 2010 om 00:00 Nieuws

De vrijwilligers worden om 09.30 uur door de leden van de werkgroep Maarn Maarsbergen Natuurlijk-Schoon ontvangen op het 5 Mei-plein. De koffie van de firma Wolfswinkel en koek van de Plus staan daar klaar, zodat iedereen daardoor gesterkt om 10.00 uur naar de schoonmaaklocatie kan vertrekken. Veiligheidsvestjes en andere benodigde attributen zijn op het 5Mei-plein beschikbaar.

MAARN - ,,De laatste zwerfvuilactie is alweer een half jaar geleden en het is helaas nog steeds nodig om het vuil in bermen op te ruimen”, aldus Bertjan Sneller. Hij organiseert namens Maarn Maarsbergen Natuurlijk de zwerfvuilactie op zaterdag 20 maart in de omgeving van Maarn en Maarsbergen. Inwoners uit beide dorpen gaan, net als bewoners uit een aantal andere dorpen van de Utrechtse Heuvelrug en vele gemeenten in Nederland - het is immers een landelijke actie - aan de slag.

Om 12.00 uur zullen de grote lichtblauwe zakken gevuld langs de wegen staan om opgehaald te worden door de gemeente. De actie eindigt dan traditiegetrouw op het startpunt met een warme kop soep (van Eetcafé ‘t Vosje). In het kader Rabo DOET! ondersteunt de Rabobank Woudenberg-Lunteren drie regionale vrijwilligersprojecten. ,,Inmiddels hebben 10 medewerkers hun hulp aan de zwerfvuilactie toegezegd”, aldus Jamie Duijvenstijn van de Rabobank dinsdagmiddag. ,,We gaan er vanuit dat dit er nog meer worden.” Bertjan Sneller daagt daarboven alle vrijwilligers uit een vriend of vriendin mee te nemen. ,,Het zou mooi zijn als onze trouwe groep helpers - die we niet willen missen - zou worden uitgebreid met een groep jonge deelnemers.”

u www.mnnatuurlijk.nl

advertentie
advertentie