Vervolgonderzoek zwembaden goedgekeurd door gemeenteraad

22 december 2009 om 00:00 Nieuws

Volgens Wilma Hielema van GroenLinks-PvdA beperkt de keuze voor een buitenbad ook de locatiekeuze. ,,Als er een buitenbad moet komen dan is er eigenlijk geen geschikte locatie te vinden. Je hebt dan te maken met geluidsoverlast en het is bovendien verschrikkelijk duur. Met het Bosbad, het Henschotermeer en de Gravenbol zijn er voldoende mogelijkheden om buiten te zwemmen. Verder zijn er genoeg campings waar een buitenzwembad aanwezig is voor de toeristen.”

HEUVELRUG - De gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met het instellen van een vervolgonderzoek naar de mogelijkheden voor een omnizwembad in de buurt van Doorn en Driebergen. Het nieuwe zwembad krijgt geen ‘volwaardig buitenbad’. Volgens de raad beschikt de gemeente al over voldoende buitenzwemwater.

door Paul Nolens

Beperkte buitenruimte

Het omnibad moet rond 2017 verrijzen tussen, of in de buurt van, Doorn en Driebergen. Het zwembad zal wel een buitenruimte krijgen in de vorm van een ligweide en/of peuterbadje.

Het onderzoek zal zich verder toespitsen op een zwembad met een wedstrijdbassin van zes of acht banen, waarbij instructiezwemmen, zwemsport, doelgroepzwemmen en recreatiezwemmen goed tot hun recht komen.

advertentie
advertentie