Voor elke tafel een kleed; The Cornershop

Nieuws

Met haar winkel vol luxe textiel voor mooi gedekte tafels, weelderig en lekker opgemaakte bedden, een scala aan badjassen, en een keur aan cadeau artikelen hebben Rineke en haar drie verkoopsters een linnenparadijs voor de klant. Dat Rineke ooit een linnenshop wilde is nu vijfentwintig jaar werkelijkheid. Van jongs af aan heeft zij al in het textiel gewerkt. Ze startte haar loopbaan in een Haagse zaak waar baby- en kleuterkleding werd verkocht. Op aanraden van vader, die vond dat ze ook een iets anders moest zien, kwam ze in een dameskledingzaak terecht. Weer later regelde ze de textiel inkoop voor een groothandel, waardoor ze de hele wereld afreisde. Eerst alleen nog Frankrijk en Italië, en later ook China en de Filippijnen. Een prachtige tijd, waar de contacten met mensen en culturen haar nog scherp voor ogen staat. Maar echt missen doet ze die tijd niet, behalve het spreken van verschillende talen. ,,Na al die tijd verleer je het toch. Best jammer. Daarom kijk ik nog regelmatig Rai Uno. Om het nog een beetje bij te houden,” lacht ze.

DOORN - Vijfentwintig jaar zit The Cornershop bed-, bad- & tafelmode op de hoek van de Amersfoortseweg en Acacialaan. Eigenaresse Rineke Kempen kan het haast niet geloven. ,,Het is in een flits voorbij gegaan. Als iemand tegen me zou zeggen dat het tien of vijftien jaar geleden was dat ik hier mijn zaak begon, zou ik het eerder geloven.” door Rose Carry Lokin

Haar eigen zaak in Doorn runnen vindt ze heerlijk. ,,Het is kleinschalig, het contact met de klanten is prettig en veel klanten ken ik persoonlijk.” En er komen niet alleen klanten uit de nabije omgeving. Met het veelzijdige assortiment trekt ze klanten vanuit de hele regio naar haar winkel. Bijvoorbeeld voor haar collectie tafelkleden. Een lastige kleur servies of een afwijkende afmeting van de tafel is geen probleem voor The Cornershop. ,,Voor tafelkleden komen mensen uit het hele land. Ik heb alles in huis, van klassiek damast tot aan een boerenkleed. Of de tafel nu rond, ovaal, vierkant of langwerpig is, een mooi kleed kan altijd gemaakt worden,” aldus een enthousiaste Rineke.

Alles wat je aan textiel in huis nodig hebt is te vinden bij The Cornershop, behalve vloerbedekking en gordijnen. Daarbij heeft de ruime gezellige zaak waar het ruikt naar nieuw linnengoed een uitgebreid assortiment aan cadeau artikelen. Kaarsen, zeep, luxe schrijfpapier, kleine slofjes, slabbetje, knuffeltjes, geurzakjes, toilethanddoekjes en nog veel meer.

The Cornershop, bed-,bad- & tafelmode, Amersfoortseweg 12, 3941 EM Doorn, tel 0343-415343. Openingstijden: di tm do 09.30-12.30/13.30-18.00. Vrij 09.30-12.30/13.30-20.00. Zat 09.30-16.00.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36