Rijwielzaak

Nieuws

De nieuwste trend van nu is de nostalgische fiets. Een basismodel zonder toeters en bellen met wat dikkere banden dan gewoonlijk en handige en leuke toevoegingen, zoals de gewilde en hippe bagagedrager aan de voorzijde van de fiets. De nostalgische fiets is bij Van den Berg’s goed vertegenwoordigd. Hij is er in alle kleuren en maten. ,,Ook voor kinderen,” aldus Jaap van den Berg die ook steeds meer jongens de keuze voor een omafiets ziet maken. Gemiddeld heeft de rijwielspeciaalzaak zo’n vijfhonderd fietsen op voorraad. Tourfietsen, mountainbikes, racefietsen, kinderfietsen en ook de Rolls Royce onder de fietsen: de Koga-Miyata. ,,Anders dan de naam doet vermoeden een oer-Hollands product dat qua kwaliteit nergens voor onder doet,” aldus Jaap.

DOORN - Meerdere malen per jaar gaan Jaap van den Berg en mede eigenaar en schoonzoon Bob Feld van Van den Berg’s Rijwielspeciaalzaak uit Doorn naar shows waar de nieuwste modellen fietsen worden gepresenteerd. ,,Telkens weer is het spannend wat voor nieuwe uitvoeringen, kleuren, en technische vernieuwingen er zijn,” vertellen zij. door Rose Carry Lokin

Van den Berg krijgt de meeste klanten via horen zeggen. ,,Dat werkt uitstekend,” merkt Rob op. ,,Service en garantie zijn belangrijk, en staan bij ons voorop. Klanten weten ook dat we naast het uitgebreide assortiment fietsen tevens een keur aan accessoires en fietsbenodigdheden verkopen, zoals kinderzitjes, snelbinders, fietshelmen en -schoenen en een ruime keuze uit (professionele) fietskleding.” Janny van den Berg en dochter Angelique Feld verdiepen zich vooral in de kleding en volgen de laatste trends op dit gebied op de voet.

De elektrische fiets is momenteel bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld en ook niet bij Van den Berg. Er worden er ontzettend veel van verkocht. ,,Niet zo gek,” vindt Jaap, omdat het fietsgemak geweldig is. Een heuveltje nemen is veel makkelijker. Je fietst wel zelf, maar krijgt net het extra zetje van de motor en raakt dus niet vermoeid of bezweet.” Nu nog worden de elektrische fietsen veelal aan ouderen verkocht, maar bij Van den Berg merken ze steeds vaker dat ook jonger publiek voor de elektrische fiets kiest.. ,,Regelmatig hoor ik dat klanten hun tweede auto de deur uit doen en in plaats daarvan een elektrische fiets aanschaffen.” Met het merk Flyer voor de elektrische fiets heeft Van den Berg een lootje uit de loterij, vinden ze. ,,Het is een fiets gemaakt met de precisie die men van een Zwitsers merk gewend is,” aldus Bob.

Van den Berg’s Rijwielspeciaalzaak is te vinden aan de Amersfoortseweg 57, 3941 EK Doorn. Tel: 0343-412792. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 08.00-18.00, vrijdag van 08.00 tot 20.00 en zaterdag van 08.00 tot 16.00. Website: www.vandenbergdoorn.nl

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 22 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30