Toekomstvisie Bonte Vlucht afgekeurd

17 september 2009 om 00:00 Nieuws

De gemeente zegt in hun afwijzingsbrief dat ,,uitvoering van het plan verstening van het park en verdichting van de open gebieden tot gevolg zal hebben. Juist het aanwezige reliëf en de open plekken dienen te worden gerespecteerd. Uit dit plan blijkt geen enkele natuurwinst.”

Vereniging van recreanten is opgelucht DOORN - De toekomstvisie van vakantiepark Bonte Vlucht is door de gemeente afgekeurd. De visie ‘Bonte Vlucht, een groene beleving’ bevat plannen voor toename in oppervlakte en inhoud van stacaravans en recreatiewoningen. Verder spreekt de visie van meer stacaravans en recreatiewoningen dan nu zijn toegestaan en een afname van het aantal toeristische kampeerplaatsen. Op basis van het bestemmingsplan ‘Recreatieterreinen Doorn’ en de nota ‘Verblijfsrecreatie’ is de visie afgekeurd.

door Paul Nolens

Lucy Weber, voorzitter van de recreantenvereniging van het Doornse vakantiepark is blij: ,,Het blijft hier zoals het is. Daar zijn we blij mee. Het wordt hier niet volgebouwd met permanente vakantiewoningen die groter zijn dan de huidige vakantiewoningen op het terrein. Bovendien zou het open karakter van het vakantiepark aangetast worden als het plan goedgekeurd zou worden.”

Wat eigenaar Lambertus Bergervoet nu van plan is met het veelbesproken vakantiepark is nog niet bekend. Momenteel bevindt hij zich in het buitenland en is hij niet bereikbaar voor commentaar.

Op 1 oktober zal een andere zaak die betrekking heeft op de Bonte Vlucht voor de rechter verschijnen. In juli 2008 is het plan van de eigenaar om 34 chalets te bouwen na bezwaren van de campinggasten door de gemeente in tweede instantie afgekeurd. Bergervoet is hiertegen in hoger beroep gegaan. Het hoger beroep dient op 1 oktober.

advertentie
advertentie