Voicemail en Historisch Toneel jubileren

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Tien jaar geleden was er bij het cursusproject een cursus: Koor in het kort. Elien van der Meer gaf deze cursus, waar onder meer Caroline van der Grift bij was. Na een dag zongen ze als in een echt koor. Caroline was zo enthousiast dat ze Elien vroeg of ze dirigente wilde worden van een koor in Amerongen. Dit wilde Elien wel, maar met de organisatie wilde ze niets te maken hebben. Caroline moest minimaal 20 leden zien te vinden, waarna het koor Voicemail ontstond. Elien is een erg muzikale, enthousiaste vrouw, die de stemming er goed in weet te brengen.

AMERONGEN - Het Amerongse koor Voicemail bestaat 10 jaar en het Historisch toneel 5 jaar. Op 6 juni wordt dit gevierd met een gezamenlijk optreden in De Binder in Leersum. De feestelijke avond begint om 19.30 uur. De zaal gaat om 19.00 uur open.

door Linda Dijkstra

Sinds die tijd is Caroline de voorzitter en ze geniet al 10 jaar van het zingen in dit gezellige koor, waar een hechte band is ontstaan tussen de leden. ,,Als ik zing kan ik alles even vergeten en ziet de wereld er mooier uit”, aldus Caroline.

Er zijn nu 40 koorleden, waarvan 9 mannen. De gemiddelde leeftijd is ±45 jaar. Er wordt op maandagavond geoefend, van 20:00 uur tot 22:00 uur, in het gebouw van Ons Genoegen. Het repertoire is populair tot klassiek. Per jaar zijn er zo´n 5 optredens: Twee keer rond Kerst, soms op de Grietmarkt, of in een bejaardenhuis. Nieuwe leden zijn welkom: Liefst vrouwelijke tenoren, maar ook sopranen en alten.

Het Historisch Toneel bestaat 5 jaar. Op het Kasteel werd aan Living History gedaan en van daaruit ontstond de toneelvereniging. Er zijn nu 9 spelende leden met wat extra mensen voor bijrolletjes, kleding, die meestal zelf wordt gemaakt, en decors. Op dinsdagavond wordt er geoefend, van 20.00 uur tot 22.00 uur, in de Wilhelminaschool. Jenneke Westland, die ook al 10 jaar bij het koor zingt, vertelt: ,,Er is wel eens een toneelstuk over de tabaksteelt geweest en over WillemIII, die ooit op het kasteel is geweest.” Frans van Bussel is onze regisseur. Hij laat ons dieper in onze rollen duiken. De sfeer is erg gemoedelijk en bij improvisaties durven mensen zich helemaal te laten gaan. ,,Prachtig om te zien dat introverte mensen dan helemaal uit hun dak gaan en dat drukke mensen juist ook hele ingetogen rollen kunnen spelen.”

u Info: www.shtamerongen.nl. Op 6 juni zal Voicemail twee keer optreden en wordt het toneelstuk De Meid van Herman Heijermans opgevoerd. Kaarten zijn te koop voor €7,50 bij Erica Nonnekes op het Engelse Werk 103 en bij Jenneke Westland, Boslaan 46, tel: 0343-451115.

advertentie
advertentie