De Regenboog weer heropend

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het is fantastisch te zien dat de dingen die we bij de voorbereiding van deze verbouwing hebben bedacht ook echt werken”, vertelt operationeel manager Margeet van der Sluys. ,,De vloer binnen had verschillende kleurbanen, er waren cliënten die daaroverheen stapten alsof het drempels waren. Nu is de hele vloer egaal van kleur. Ook de situering van de ruimtes ten opzichte van elkaar biedt de 45 cliënten die hier dagelijks dagbesteding krijgen nieuwe kansen om contact te onderhouden en werkzaamheden te verrichten, die je ook echt al benut ziet worden. En dan de tuin, waarvan delen een zachte vloer hebben, ook dat is echt een aanwinst.”

Verbouwing heeft positief effect op cliënten MAARN - Na een ingrijpende verbouwing is dagcentrum Reinaerde De Regenboog in Maarn 8 mei officieel geopend in bijzijn van wethouder maatschappelijke zorg Elisabeth van Oostrum: ,,We zijn trots op het dagcentrum dat de ligging midden in het dorp ook echt weet te benutten met bijvoorbeeld marktbezoek en het glasophaalproject.” Veel ouders of verwanten van cliënten, medewerkers van Reinaerde, vertegenwoordigers van de bouwbedrijven en buren waren tevens getuige van het doorknippen van het lint door cliënt Bert Bergman.

door Monique José Timmermans

De verbouwing heeft de nodige flexibiliteit van cliënten en medewerkers geeist. ,,Maar iedereen heeft vrolijk en vol inzet meegewerkt. Sommige cliënten hebben het bouwproces goed gevolgd. In de bouwwand die binnen geplaatst was, zaten plexiglas ruiten die zicht boden op de bouwwerkzaamheden.”

Dagbesteding

Reinaerde De Regenboog is onderdeel van zorgorganisatie Reinaerde en biedt dagbesteding aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Het dagcentrum is al ruim dertig jaar een begrip in Maarn. De afgelopen jaren zijn er bij het dagcentrum cliënten met een grotere zorgvraag gekomen. Om meer in te spelen op de behoeften en wensen van de cliënten, is de inrichting van het gebouw aangepast. Het gebouw is gerenoveerd en de activiteiten- en werkruimten zijn opgefrist. ,,Het is voor ons medewerkers plezieriger werken in deze lichte ruimten.”, vertelt een van de begeleiders.

Er zijn vooral betere faciliteiten gekomen voor de cliënt die verzorging nodig heeft. Daarnaast is er een nieuwe snoezelruimte waar op verschillende manieren de zintuigen van de cliënten worden geprikkeld. In de nieuw aangelegde tuin kunnen cliënten zelfstandig bezig zijn en genieten van de tuin en de ervaringen die ze opdoen. ,,Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe inrichting en de tuin bijdragen aan het plezier van de cliënten die hier dagelijks dagbesteding krijgen”, aldus Van der Sluys. De werkruimte is geschikt voor het verrichten van seriematig werk door de cliënten. ,,We oefenen dat nu al met het maken van puzzeltjes.”

De genodigden kregen na de officiële openingshandeling ruimschoots de gelegenheid een kijkje te nemen in het vernieuwde dagcentrum aan het Tromplein 2 in Maarn. De Regenboog spaart nog voor extra belevingsgerichte activiteiten in snoezelruimte en tuin. uwww.reinaerde.nl

advertentie
advertentie