Nieuwe leden Kunstgilde laten werk zien

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Ietsje later dan gepland luidden de bellen ten teken dat de opening aanstaande was. De voorzitter nam het woord en na alle aanwezigen, het was druk, een goed nieuw jaar gewenst te stelde hij de exposerende nieuwe leden van het Kunstgilde voor. Er is werk te zien van allerlei aard en waarmee de nieuwe leden zich laten zien. Zo zijn er schilderijen in verschillende technieken zijn te zien van Fred Nijman, Hannie van Iperen, Henk Vos en Marijke Dijkman. Van die laatste is er bovendien ook keramiek werk te bewonderen. Beelden in diverse materialen worden tentoongesteld door Liek Koekoek, Joop Geldof en Rinke Fierink. Fierink: ,,Ik ben in de zomer 2008 lid geworden van de beeldhouwgroep op de dinsdag. Heb eerder al wel lessen en workshops gevolgd in het beeldhouwen. Ik vind het 3 dimensionale aspect heel mooi eraan. Maar ook het feit dat ik daadwerkelijk iets met mijn handen maak is heel belangrijk voor mij. Dit is mijn eerste expositie en het voelt aan als een verjaardagsfeestje. Ik werk het meest met de toch war]t meer zachtere steensoorten zoals transparante albast.” De sierraden die getoond worden zijn van Karin Bluys en Edward Heijman. Heijman:,,Ik ben edelsmid en mijn werk bestaat uit individuele handgemaakte kunstwerken van goud, zilver en brons. Ongeveer 30 jaar geleden ben ik begonnen met lessen te volgen van Nico Huisman uit Zeist. Na die tijd is het een uit de hand gelopen hobby geworden. Ik was al eerder lid van het Gilde, maar ben nu net terug van 10 jaar in het buitenland gewoond te hebben. Een hernieuwde kennismaking dus.”

LEERSUM - Jaarlijks worden de nieuwe leden van het Kunstgilde in de gelegenheid gesteld om werk in te leveren voor een groepsexpositie. Dat is geen verplichting. Diegene die dit willen worden hartelijk uitgenodigd om hun werk aan ‘oud-leden’ en andere geïnteresseerden te laten zien. Vier schilders, drie beeldhouwers en twee edelsmeden hebben hiervan gebruik gemaakt en van hun werk is deze nieuwe tentoonstelling samengesteld.

door Marjan van den Dorpe

De expositie loopt tot 5 februari en is na opening te zien op vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 16.30 uur. De toegang is vrij. Voor afspraken buiten de openingstijden om even bellen naar: 0343- 457913. Meer informatie over het Kunstgilde is te zien op www.kunstgilde-leersum.nl.

advertentie
advertentie