Dossier dominoplan officieel gesloten

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

MAARN - In de raadscommissie Ruimte is het dossier ‘Dominoplan’ officieel gesloten, zo gaat het als hamerstuk naar de raad. Het betreft de woningbouw aan de Buurtsteeg dan wel Planetenbaan, waarbij de laatstgenoemde locatie als haalbaar werd gezien. Echter tijdens een informatie-avond eind vorig jaar hebben bewoners van Maarn, niet alleen omwonenden, zich fel uitgesproken tegen bouw aan de Planetenbaan.

,,Hier was de kans om bereikbare woningen te creëren in Maarn.”, aldus wethouder Robbert Waltmann, die onder druk van de levende gevoelens zijn mening over de keuze voor woningbouw op deze locatie bijstelt: ,,Woningbouw is een minder sterk plan in relatie tot de hoogspanningsdraden, mogelijke vestiging van het kinderdagverblijf en de hockey- en tennisvereniging die zich nu al aan de Planetenbaan bevinden.”

Rechts is blij dat het plan van de baan is. De linkse partijen waren aanvankelijk tegen de bouw vanwege het verlies aan natuurschoon, maar treuren nu om het afzien van mogelijke sociale woningbouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie