Wensboomwensen door Lions gehonoreerd

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Vertegenwoordiger van de Lions - Ab van Gorkum - weet de toon voor de sfeer te zetten: ,,De wens voor een broertje, tsja dat duurt wat langer, maar de wens voor sneeuw... kijk naar buiten dat is toch een beetje goed gekomen.” Er zijn in totaal 33 wensen in de boom gehangen, waarvan de helft betrekking had op een houten ridderkasteel op de naschoolse opvang . Het kasteel is er gekomen, de kinderen kunnen zich weer uren binnen vermaken.

MAARN - Het is inmiddels een jarenlange traditie: de Wensboom die rond de kersttijd bij de Plus staat. Iedereen is in de gelegenheid zijn of haar wens in de boom te hangen en zaterdag was het zover. In ‘t Vosje zijn de indieners van de wensen die door de Lions gehonoreerd kunnen worden bij elkaar, om hun ‘wens’ in ontvangst te nemen.

door Monique José Timmermans

Meer groepswensen gingen in vervulling: een bijdrage voor het aankleden van het voorleesontbijt op school, tijdens de nationale voorleesdagen. ,,Het gaat dan om de aanschaf van wat te eten en drinken en voorleesboekjes.” Of schminck en andere verkleedspullen voor de kinderen in het asielzoekerscentrum in Leersum, aangevraagd door een Maarnse vrijwilliger die daar helpt.

Maar ook individuele wensen als een bijdrage die het mogelijk maakt dat een kind met het Syndroom van Down ook mee kan op schoolkamp en een geweldige fruitmand als steuntje in de rug voor een MS-patiënte.

De manege van Lis Hartel is enorm geholpen met de uitgereikte hooivorken, een notebook zodat een beamer ook daadwerkelijk gebruikt kan worden bij spreekbeurten en andere prestentaties van en voor de leerlingen van De Meent.

Daarnaast gingen gezelschapsspellen en EHBO-jacks in handen van de ‘wensers’ over. ,,Het was een buitengewoon warme en hartelijke bijeenkomst, met louter blije gezichten. Het is toch fantastisch dat dit mogelijk is.” aldus de ontvangers van de wensen.

,,Het hele jaar zijn de Lions-leden druk met acties waarmee geld wordt verdiend dat het honoreren van de wensen mogelijk maakt.”, vertelt Ab van Gorkum. ,,Zo hebben we de wijnactie, deelname aan de koninginnedagmarkt en regelmatig de verkoop van tweede handsboeken. Op deze manier krijgt het geld dicht bij huis weer een goede bestemming.”

advertentie
advertentie