Nieuw kunstgrasveld voor twee sportclubs

Nieuws

De plannen en toestemming dateren al uit 2004, maar allerlei verwikkelingen, zoals schone grond verklaring en aanleg groene entree, veroorzaakten lang uitstel. Het wachten was de moeite waard: de uitvoering is gestart en sporters van De Haaskamp en Hemur Enge kunnen in april a.s. het ultramoderne kunstveld bespelen.

AMERONGEN – Ondanks guur winterweer was het een feestelijke zaterdagochtend aan De Burgwal. Vooral voor hockeyclub De Haaskamp en korfbalvereniging Hemur Enge. Er werd daadwerkelijk begonnen met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op het multi-sportcomplex.

door Manus van Gent

Er was veel overleg nodig tussen de hockey- en korfbalvereniging over de regeling om beiden, gecombineerd, het kunstgras te gebruiken. Ook de Gemeente, die fiat en budget had gegeven, trad vaak in overleg met de Provincie over milieu aspecten, terwijl de kosten door de vertraging opliepen. Door een staaltje van voortvarendheid en bestuurlijke kwaliteit van alle partijen, wordt nu werkelijk het combikunstgras gelegd.

Het project werd in het clubhuis van De Haaskamp ten doop gehouden met een ‘Hartelijk Gefeliciteerd’ toespraakje van Wethouder Robbert Waltmann – voorafgegaan door een voorbeeldig gezamenlijk optreden van de voorzitters van de twee verenigingen. Hierna werden de belangstellenden getrakteerd taart van bakker Overeem, gesneden uit een fraai geconstrueerd kunstgrasveld, met hockeydoel en korfbalpaal.

Voorafgegaan door de projectleider van Aannemer Heijmans, de wethouder en gemeente coördinatoren, liepen de sporters naar een grote shovel, aan de rand van het nieuwe terrein. De wethouder beklom de graafmachine en verzette daarmee, zonder aarzeling, de eerste vracht grond. De voorzitters deden daar nog een schepje bovenop en toen was voor vandaag het werk gedaan. Allen werden genodigd voor een drankje in het clubhuis van Hemur Enge. Dit collegiale gebaar was veelbetekenend voor de nieuwe samenwerking van twee zeer verschillende sportclubs.

Vanaf april krijgt Hemur Enge hier drie korfbalvelden en De Haaskamp een extra hightech hockeyveld. Bespeelbaar in alle seizoenen. De besturen ontwikkelen een onderling speelrooster en zijn blij met deze unieke samenwerking.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01