Burgemeester Frits Naafs als vrijwilliger

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

,,Wij denken soms te weten wat jongeren willen, maar eigenlijk moet je het zelf aan de jongeren vragen om daar achter te komen. Een ontmoetingsplaats als deze kan alleen maar functioneren als er voldoende vrijwilligers bereid zijn om te helpen. Om hier aandacht voor te vragen heb ik me aangemeld om een avond mee te draaien als vrijwilliger. Het blijft niet bij deze avond, ook ga ik als vrijwilliger de komende tijd een avond meewerken bij de andere jongerenontmoetingsplaatsen in onze gemeente”, vertelt Naafs. De aanwezige jongeren vroegen Naafs of hij ook een partijtje tafelvoetbal mee wilde doen. Het werd pijnlijk zichtbaar dat de jongeren hier duidelijk beter in waren. De jongeren zelf vonden het een prima initiatief om op deze manier de aandacht te vestigen op het belang van meer vrijwilligers: ,,Het liefst zouden we zien dat Fort Doorn meer dagen maar ook langer open is. Nu kunnen we hier maar drie dagen terecht en dan ook nog maar tot 21.00 uur.”

DOORN - In juli van dit jaar is de jongerenontmoetingsplaats Fort Doorn geopend. Jongeren kunnen hier drie dagen per week gedurende de openingstijden binnenlopen. Vorige week vrijdag stond burgemeester Frits Naafs als vrijwilliger achter de bar.

door Rob Verbraak

,,Op dit moment hebben we een achttal vrijwilligers en zijn we in gesprek met een drietal nieuwe vrijwilligers. Voor het einde van dit jaar hopen we over meer vrijwilligers te beschikken. Steeds meer jongeren weten Fort Doorn te vinden en er is elke avond dat we open zijn een groep van twintig tot vijfentwintig jongeren aanwezig. In het voorjaar willen we de openingstijden op vrijdag verruimen”, aldus Francine Launspach, jongerenwerkster Doorn van de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug. Terwijl Naafs koffie stond in te schenken was er plotseling een luid gasgerinkel te horen, een van de jongeren was, niet opzettelijk, tijdens een partijtje tafelvoetbal dwars door een grote ruit gegaan. Er was gelukkig geen lichamelijke schade, maar zowel binnen als ook buiten lag overal glas. Gezamenlijk is toen alle rommel opgeruimd en na wat telefoontjes een nieuwe ruit geregeld. ,,Als gemeente zijn we tevreden met deze ontmoetingsplaats, we hebben wel besloten om de jongeren zelf ook veel te laten doen. Want als je zelf de muur verft ga je er veel zorgvuldiger mee om”, besluit Naafs.

advertentie
advertentie