Opnieuw concerten in Koetshuis

23 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De Muziekcommissie toont zich gelukkig met de gemaakte afspraken: in het seizoen 2008-2009 worden vier middagconcerten gespeeld. Het Kasteel zelf zal andere concerten arrangeren - in samenhang met de SVKA- (Vrijwilligers Kasteel) producties. Het eerste concert vindt plaats op 16 november. De andere concerten in de zondagmiddagreeks vinden plaats op 1 februari, 17 mei, en 7 juni 2009. De eerste solist in november is het aanstormend talent Richard Flemming. Deze pianist maakt in het kader van de serie “Het Debuut” een tournee langs elf grote Nederlandse podia.

Programma seizoen 2008-2009 bekend AMERONGEN - De bekende zondagmiddagconcerten in het Koetshuis van Kasteel Amerongen zullen, na goed overleg met de directie van het Kasteel, dit nieuwe seizoen weer plaatsvinden. Het is enige tijd onzeker geweest of de aantrekkelijke muzikale optredens, onder de hoede van de muziekcommissie, zouden verder gaan. De exploitatie van Het Kasteel heeft immers een andere invulling gekregen.

door Manus van Gent

Sopraan

Op 1 februari treedt de sopraan Miranda van Kralingen op. Zij is alom bekend als opera- en concertzangeres. Het programma bestaat uit liederen van Franse componisten en wordt op piano (een Erard uit 1870 uit het Kasteel) begeleid door Joop van Zon. Het ensemble “Les Quatre” speelt op 17 mei. Alle klankkleuren van toets-, tokkel- en strijkinstrumenten komen door deze unieke bezetting aan bod. Wisselend als duo, trio en kwartet worden werken van Ravel, Debussy, Bosmans en Werkman ten gehore gebracht.

Tenslotte ontmoet men op 7 juni een uitzonderlijke combinatie van zes topmusici in het programma “Chansons d’Amour”; Franse muziek van Marais tot Brel. Spelers zijn Ralph Rousseau (Viola da Gamba), Hein van de Geyn (contrabas) en het complete Matangi-kwartet (violen en cello). De toegangsprijs voor de concerten zal ongeveer €20,- bedragen, zo deelt bestuurslid Theo Witkamp mee. Dit is te danken aan coulante afspraken met het Kasteelbeheer, zodat de kosten niet te ver boven die van vroeger uitkomen.

De kwaliteiten van de leden van de Muziekcommissie zijn mooi gespreid, zodat het vrijwilligersteam een professioneel profiel vertoont. De algemene coördinatie en marketing liggen bij Adele Struyck-Ismay, de muzikale programmering is de taak van Hanke Roosegaarde, Jan Kalkhoven zorgt voor communicatie, Elsebeth van Leeuwen is algemeen en muzikaal ondersteunend en Theo Witkamp draagt zorg voor de financiën.

,,De samenwerking met het Kasteel is er één vol enthousiasme. Zowel SVKA als de directie van het Kasteel beseffen dat deze en andere sfeerrijke muziekuitvoeringen goed zijn voor de uitstraling van deze Amerongse cultuurtempel. Zeker ook omdat er altijd al muziek is gespeeld op Het Huys en omdat de restauratie nu zover is gevorderd dat de afronding in zicht komt”, aldus een opgeotgen commissie.

Meer info op www.kasteelamerongen.nl of via e-mail: a.struyck-ismay@hccnet.nl.

advertentie
advertentie