Fusie tussen Unitas en Spirit is een feit

Nieuws

De kersverse voorzitter: ,,Deze belangrijke stap is vooral ingegeven doordat beide verenigingsbesturen inzagen dat afzonderlijk verder gaan uiteindelijk zou leiden tot een situatie waarbij een goed competitieniveau niet meer haalbaar zou blijven. Vorig jaar zijn de damesteams al samen gegaan. Dit bevalt aan beide kanten zo goed dat na een intensieve verkenning is besloten om over te gaan tot een totale samenwerking. Op 11 september is de ingeslagen weg door de leden goedgekeurd.’’ Maandag 29 september ondertekenden voorzitter Geert Nijenmanting van omnivereniging sv Spirit en Rob Post namens Enervo het convenant. Daarin zijn afspraken vastgelegd. De fusie vindt organisatorisch plaats onder de paraplu van de omnivereniging sv Spirit, die faciliteert, maar het bestuur van Enervo blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Volleyballers verder als v.v. Enervo DOORN/DRIEBERGEN - Voor de Doornse volleybalvereniging Unitas en de volleybalafdeling van sv Spirit uit Driebergen breken nieuwe tijden aan. Beide verenigingen hebben het samenwerkingsverband dat begon in medio 2007 omgezet in een fusie. De nieuwe vereniging gaat verder onder de naam v.v. Enervo. Voorzitter van de fusieclub is Rob Post, één van de oudgedienden van Unitas die in de jaren ‘90 van de vorige eeuw al eens acht jaar voorzitter van Unitas was.

door Jan Meijer

Rob Post: ,,We verwachten met deze verbroedering van beide verenigingen uit Doorn en Driebergen een uitstekende volleybaltoekomst te hebben op dit deel van de Utrechtse Heuvelrug, waar voor allen, van jeugd tot recreatiespelers, groeiruimte en veel spelplezier zal zijn. Het eerste succes van de fusie is dat er een vierde herenteam aan de competitie gaat deelnemen.

,,Het zal een echte Doorns-Driebergse club zijn. Er zijn trainingsgroepen in Steinheim en in Hoenderdaal en de thuiswedstrijden worden ook over beide zalen verdeeld. De fusiecommissie heeft heel veel goed voorbereidend werk verricht, ik heb veel vertrouwen in de toekomst,’’ verklaarde Post ten slotte.

VC Heuvelrug

Dat een fusie geen garantie is voor succes blijkt in Amerongen. De afdelingen competitievolleybal van SVA en Musketiers besloten twee jaar geleden tot een samengaan. Hoewel de sportieve prestaties goed waren - beide eerste teams misten maar net promotie naar de tweede klasse - was dat geen garantie voor het voortbestaan. Om diverse redenen haakten verschillende spelers en speelsters af en in de huidige competitie werd met één herenteam en één damesteam ingeschreven. Ook dat damesteam is nu teruggetrokken, zodat alleen het eerste herenteam is overgebleven. Dat team moet opnieuw worden opgebouwd en dat zal met ups-en-downs gepaard gaan. De grootste verrassing van deze situatie was voor de shirtsponsor. Hij kreeg de shirts retour omdat de vereniging vond dat men niet meer aan de verplichtingen kon voldoen.

advertentie
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 3 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46