Vierhandig orgelconcert in Andrieskerk

14 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Jean Telder en Tjalling Roosjen zijn specialisten op het gebied van het vierhandig orgelspel en zijn als zodanig zeer bekend in ‘orgelland’. Vandaar dat de Stichting Vrienden van de Andrieskerk blij is dit concert te kunnen aanbieden.

AMERONGEN - In de cyclus zomerorgelbespelingen in de Andrieskerk wordt zaterdag 16 augustus om 15.15 uur het vierhandig orgelconcert gehouden. Dit orgelconcert wordt nu voor de derde keer in vijf jaar gehouden. Het programma voorspelt gevarieerde orgelbespelingen.

Telder en Roosjen hebben dit voorjaar een reis gemaakt langs de steden waar Bach heeft gewoond en gewerkt. Zij zijn door deze reis geïnspireerd en de indrukken hiervan hopen ze zaterdag 16 augustus over te brengen door de stukken die ze spelen. Hierdoor is het concert iets anders van opzet dan in voorgaande jaren en wordt ook de vleugel in het programma opgenomen.

Het programma voorspelt een bijzonder gevarieerd en boeiend orgelconcert, meent de Stichting Vrienden van de Andrieskerk. Op het programma staan onder meer stukken van Bach, Scheidemann, Kelllner en March. De Andrieskerk is open vanaf 14.00 uur. Eventueel kan men vooraf de kerk bezichtigen. De toegangsprijs voor het vierhandig orgelconcert bedraagt € 5,- en kinderen onder begeleiding hebben gratis toegang.

Informatie

De orgelbespelingen worden georganiseerd om inwoners en bezoekers van Amerongen kennis te laten maken met het monument Andrieskerk. In dit kader organiseert de Stichting jaarlijks meerdere culturele activiteiten (zie www.andrieskerk.nl).

advertentie
advertentie