Afsluiting wervingsactie brandweer

26 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Ter afsluiting van deze actie werden in alle kazernes Open Avonden georganiseerd. In alle kazernes kon men het materiaal bekijken en de aanwezige commandant en andere brandweerlieden te spreken krijgen. Voor de meeste kazernes werd het echter een rustige avond met weinig aanloop. Alleen in Leersum was het minder stil, er kwamen zo’n vijf belangstellenden. Commandant Wim van de Neut was daar tevreden over. ,,Ik denk dat wij in Leersum de laatste tijd behoorlijk aan de bel hebben getrokken en dat we ook na vanavond nog wel mensen binnen zullen krijgen die zich willen oriënteren. Opvallend is dat de vergoeding die er tegenover staat, voor niemand de belangrijkste drijfveer is om zich aan te melden.. Het gaat om de spanning, de afwisseling, de saamhorigheid en het geeft altijd een goed gevoel dat men elkaar door dik en dun blijft respecteren.”

HEUVELRUG - Het zal maar weinigen zijn ontgaan dat de Brandweer actie heeft gevoerd om vrijwilligers te werven. Zes weken lang hingen er aan alle zes kazernes spandoeken met slogans als: “de brandweer zoekt jou”, en: “wij zoeken brandweervrijwilligers, man of vrouw”. Op alle openbare gemeentelijke bijeenkomsten in de dorpen werd aandacht gevraagd voor deze campagne.

door Han Overkamp

In Driebergen was oud en nieuw materieel naar buiten gereden. Maar ook hier bleef de aanloop beperkt. Terugblikkend zei de burgemeester: ,,De actie is geslaagd. Om te beginnen omdat nu meer mensen weten wat er allemaal bij komt kijken, wil je een brandweerkorps goed laten functioneren. En er zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen. Ook al zal niet iedereen uiteindelijk de vereiste diploma’s behalen, dan nog reken ik op een uitbreiding met 20 personen. En dat is het doel dat wij ons gesteld hebben. Daarnaast hebben we ook nog de doorstroming vanuit de jeugdbrandweer.”

Commandant Guy Roumans memoreerde nogmaals dat de actie een verbreding heeft opgeleverd van het inzicht over ‘wie zoeken wij’. ,,Was het vroeger zo dat wij voornamelijk geïnteresseerd waren in vrijwilligers die in het betreffende dorp wonen, nu gaat het ons om mensen die er wonen en/of werken. Was het vroeger zo dat het werk door vrouwen als fysiek (te) zwaar werd beoordeeld, nu zorgt de arbo regelgeving ervoor dat zij onder normale arbeidsomstandigheden het werk kunnen doen”.

Er hebben zich in totaal 25 belangstellenden aangemeld, waaronder 5 vrouwen.

advertentie
advertentie