Herdenkingsdienst in de aula van de begraafplaats

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN - Voor de eerste maal wordt in Maarn-Maarsbergen een korte kerkelijke herdenking gehouden op zondag 4 mei voorafgaand aan de tocht naar het monument bij het voormalige raadhuis in Maarn. Door het 4 mei comité wordt deze oecumenische gebedsdienst georganiseerd waarin wordt voorgegaan door pastoor H.W. Woorts van de RK parochies van de Heuvelrug. De dienst wordt gehouden op 4 mei in de aula van de Algemene Begraafplaats 18:40 tot 19:10 uur. Daarna kan men om 19:20 uur aansluiten bij de deelnemers die de stille tocht naar het Raadhuisplein lopen waar de herdenkingsceremonie zal plaatsvinden.

Wie herdenken we? Tijdens de ceremonie herdenken we alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Dodenherdenking

De dodenherdenking zal rond de klok van 20.00 uur zijn met kranslegging bij het oorlogsmonument op het Raadhuisplein door een vertegenwoordiger van B&W, het 4-Mei-comité, de basisscholen, diverse organisaties en daarna volgt de Maarnse bevolking. Ook zal er tijdens deze plechtigheid om precies 20.00 uur 2 minuten stil gehouden worden.

Scouting Maarn-Maarsbergen verleent zoals al jaren gebruikelijk, assistentie bij de herdenking.

advertentie
advertentie