‘Lesgeven is m’n leven’

31 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Er kunnen altijd nieuwe leerlingen bij hoor want stoppen is doodgaan. Als het teveel is, start ik gewoon een nieuwe groep. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken, zowel volwassenen als kinderen’. Rebergen heeft ook een aantal kindergroepen; jonge kinderen van 5 en 6 jaar, maar ook 16 en 17-jarigen werken op het atelier. Voor de kindergroepen heeft ze hulp van Gerka van Miltenburg, die ook zelf al tien jaar op Atelier Purple schildert.

Dianne Rebergen (1951) schilder en docent. In oktober vorig jaar verhuisde het ‘Atelier Purple’ naar de Dorpstraat 67 in Doorn waar Dianne Rebergen les geeft aan een groot aantal enthousiaste amateur-schilders. Dat les geven ‘is m’n leven’ zegt ze zelf. ‘Ik doe het al een slordige 15 jaar met veel plezier’.

Hulp bij een onderwerp

Voor de kindergroepen vertelt Dianne Rebergen bijvoorbeeld een verhaal dat door de groep ‘in beeld’ gebracht kan worden. Of ze bouwt een stilleven voor hen op, of de kinderen komen zelf met een verhaal waar een onderwerp in zit. ‘Ik leer ze groot en vrij te werken’ zegt Rebergen, die van huis uit apothekersassistent is. Voor de groepen volwassenen reikt Rebergen altijd voorbeelden en onderwerpen aan. Starters maken daar meestal dankbaar gebruik van, maar de meer gevorderde leerlingen volgen hun eigen inspiratie. Dianne Rebergen komt uit een schildersfamilie en is binnen de beeldende kunsten absoluut een solist: ‘ik ben wie ik ben en ik doe niet mee aan allerlei modeverschijnselen in de kunst. Ik heb een hele goede relatie met de firma De Waal (de buren), die leverancier is van alle kunstschildersmaterialen en voor wie ik workshops verzorg’. Van het leerlingenbestand valt zelden iemand af, maar waar zijn de schilderende mannen? Het Atelier Purple telt er maar vier...... Wie het ook eens wil proberen kan een ‘strippenkaart’ kopen bij het atelier voor 5 of 10 maal schilderles. De gebruikte materialen zijn vrij. www.atelierpurple.nl

Nicole van der Schaaf

advertentie
advertentie