Verlichte doornse jeugd elfstedentocht

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

Als startpunt voor de viering van dit bijzondere jaar is de elfstedentocht nu in december in plaats van februari. Het bestuur van de Doornsche ijsclub hoopt dat de 19e jeugd elfstedentocht dit jaar op ijs verreden kan worden. Een vurige wens zal dan in vervulling gaan. De medewerkers zullen een mooie route uitzetten op de skeelerbaan die door de kinderen op schaatsen, rolschaatsen of skeelers afgelegd moet worden. De baan zal vrijdag 28 december geheel omgebouwd worden tot de provincie Friesland met de 11 beroemde steden en dit maal met sfeervolle verlichting. Om 19.00 uur zal het startschot gegeven worden van deze Doornse Elfstedentocht voor kinderen van 5 tot 14 jaar.

DOORN - Op vrijdag 28 december 2007 zal op de ijs - en skeelerbaan in Doorn de 19de jeugd Elfstedentocht gehouden worden. Voor de 2e keer dit jaar wordt de elfstedentocht gehouden dit keer echter een verlichte tocht. In 2008 bestaat de Doornsche IJsclub 100 jaar.

Bij de start krijgen de deelnemers een kaart waarop tijdens de tocht in alle 11 steden knipjes gegeven worden. Bij elke stad staat een controleur waar om de 5 minuten een knipje gehaald moet worden en welke niet voorbij gereden mag worden. In veel stempelposten staan schaatsers die zelf de echte elfstedentocht verreden hebben.

Onderweg staat natuurlijk een koek en zopie tent.

Bij inlevering van de kaart met alle 11 knipjes krijgen de deelnemers een mooie medaille. Inschrijving voor deze Elfstedentocht is vanaf 18.30 uur in het clubhuis bij de ijs- en skeelerbaan van de Doornsche IJsclub, achter sporthal Steinheim aan de Wijngaardsesteeg. Deelname aan deze tocht is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie