Jaar celstraf voor seksueel misbruik

22 november 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - Misbruik van zijn toen 15-jarige nichtje, is een 43-jarige Maarnaar dinsdag door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Er was twee jaar celstraf tegen hem geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De man bekende dat hij in de zomervakantie van 2005 seks had gehad met het meisje, dat op dat moment een aantal dagen bij hem kwam logeren. Hoewel het meisje in eerste instantie zijn hand had weggeduwd, waren zij op zijn initiatief samen in bed beland. De Maarnaar gaf toe dat hetzelfde ook was gebeurd tijdens logeerpartijen in de daarop volgende herfst- en Kerstvakantie.

De logeerpartijen vonden plaats omdat het meisje het thuis moeilijk had, onder meer vanwege psychische problemen van haar vader. Maar volgens de Maarnaar had hij niets van problemen gemerkt. Hij zou nooit hebben geweten dat zijn nichtje op zoek was naar een vaderfiguur. Volgens deskundigen is de Maarnaar verminderd toerekeningsvatbaar.

Bijzondere voorwaarde bij de straf is dat de man contact houdt met de reclassering, ook als dat betekent dat hij in behandeling moet. Naast zijn straf moet hij ruim 1500 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

advertentie
advertentie