Luxe ontbijt voor cliënten Bartiméus Doorn tijdens Nationale Verwenzorgdag

10 november 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Op donderdag 15 november is de Nationale Verwenzorgdag. Op deze dag wil Bartiméus haar cliënten van Bartiméus in Doorn en hun begeleiders verwennen met een luxe ontbijt. Het ontbijt wordt gesponsord door Albert Heijn uit Doorn.

De Nationale Verwenzorgdag valt in de Week van de Chronisch Zieken. De verwenzorgdag richt zich vooral op mensen die langdurig in zorginstellingen verblijven. Ook bij Bartiméus in Doorn wordt deze dag aangegrepen om de 300 cliënten die op de groepen wonen en ruim 100 begeleiders eens te verwennen. Vanaf 6.30 uur worden de ontbijtjes bezorgd, zodat de cliënten met hun begeleiders om 7.30 uur kunnen genieten van het ontbijt.

De Nationale Verwenzorgdag werd voor de eerste keer georganiseerd in 2001. Verwenzorg gaat over de terugkeer van normen en waarden in de zorg. Het gaat om de basale dingen, waar van al heel lang bekend is dat ze heilzaam werken: goedemorgen zeggen, een aai over de bol geven, even de kussens opschudden. Net even dat extraatje. Zodat er weer warmte en genegenheid in de zorg is.

Het ontbijt is mogelijk gemaakt door Albert Heijn in Doorn. De samenwerking met Albert Heijn is tot stand gekomen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Beursvloer Heuvelrug. Dit is een evenement waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar in een informele sfeer ontmoeten.

advertentie
advertentie