OZL scoort in De Binder

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De grote drijvende krachten achter dit alles zijn Willem Koudijs en Mike Groot. Er werd in het verleden altijd wel aan zaalvoetbal gedaan in Het Hof, maar de zaal had niet de vereiste maten en daardoor kon er nooit in competitieverband gespeeld worden. Toen De Binder werd gebouwd gingen er stemmen op om dan ook een zaal aan te leggen die wel hieraan voldeed. Koudijs heeft zich hiervoor sterk gemaakt en de zaal kwam er. Nu kan iedereen die van zaalvoetbal houdt op zijn fiets naar de sporthal komen. Nadat bekend werd dat er een potje zaalvoetbal in Leersum gespeeld kon worden, meldden zich gelijk al zes teams aan. Drie sponsoren zorgden voor ‘echte’ wedstrijdballen en zes sponsoren zorgden voor de schitterende outfits van de spelers.

Willem Koudijs: ,,Eindelijk weer zaalvoetbal’’ LEERSUM - Eindelijk is het dan zover. Ook in Leersum kan er zaalvoetbal in competitieverband gespeeld worden. De zaal in De Binder voldoet aan alle, door de KNVB ( Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond), gestelde eisen. Vrijdagavond werd dit feit gevierd met de eerste wedstrijd en de aftrap, genomen door wethouder Emmy van Wijngaarden.

door Marjan van den Dorpe

Bestuur

Toen er zoveel belangstelling bleek te bestaan werd de “Organisatie Zaalvoetbal Leersum’( O.Z.L.) opgericht. Er was een bestuur nodig en dat werd enkele weken geleden samengesteld. Het bestaat uit: Mike Groot (interim-voorzitter en raadgever), Hilco Tappel (voorzitter), Yvonne van de Bos (secretaresse) en Gerrit Koudijs (penningmeester). Gespeeld wordt naar de regels van de KNVB. De O.Z.L. is geen lid van de KNVB en alle wedstrijden worden in Leersum gespeeld. In de eerste seizoenshelft spelen zes teams om de eer. De teams zijn: Melissen, Top-Parken, Holwerda, De Brabander (voormalig H.D.S.), Semenarie en Koudijs. Elk team bestaat uit gemiddeld zeven spelers waarvan er telkens vijf in het veld staan. Gespeeld wordt er met een, zogenaamde, plofbal. Eind februari wordt bekend welk team zich kampioen van Leersum mag noemen. Ook wordt er een prijs gegeven aan de meest sportief spelende ploeg. Vaste speelavond is vrijdag van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur. Nu nog om de week, maar als er voldoende teams zich aangemeld hebben elke week.

Aftrap

Afgelopen vrijdagavond ging, door middel van de aftrap gedaan door wethouder Emmy van Wijngaarden, het eerste ‘vrijdagavond-zaalvoetbalavond’ van start. Maar eerst werd het bestuur voorgesteld aan het publiek en werd Willem Koudijs in de bloemetjes gezet.

Er werden drie wedstrijden gespeeld die vakkundig gefloten werden door Mike Groot. Hij is al ruim veertig jaar scheidsrechter en verbonden aan de KNVB. Hij heeft spontaan zijn hulp aangeboden. De spelende teams waren: Holwerda- Melissen, eindstand 5-11; Semenarie- Koudijs 2-14 en De Brabander - Top- Parken 3-10.

In december gaat de inschrijving voor de tweede seizoenshelft van start. Voor meer informatie: Yvonne van de Bos: 06- 22 50 65 21 of Hilco Tappel: 06- 24 21 05 04.

advertentie
advertentie