Opnieuw bloemen in de Overstraat

Nieuws

Het aantrekkelijk ingerichte en goed gerestaureerde winkelpand op de schuine hoek Overstraat/Donkerstraat werd bloemenwinkel ‘Natuurlijk’ van Patricia Vervat uit Elst. Samen met haar vriend Bart Drost heeft zij het initiatief genomen om dit typische, oude winkelpand te kopen en volledig in stijl op te knappen. Vervat: ,,Ik ben de dochter van bakker Vervat uit Elst. Hard werken en winkelverkoop zaten er al vroeg in. In Elst heb ik drie-en-half jaar een bloemenzaak gehad aan de Franse Weg waar ik naast mijn diploma,s ook veel ervaring opdeed. Op zeker moment viel ons oog op het oude winkel-woonhuis Het Speijkje, dat te koop stond. Na enig wikken en wegen besloten we om in het oude hart van Amerongen onze flora-winkel te beginnen. Op die plek zou een gezellige bloemenwinkel niet misstaan, dachten we”.

AMERONGEN - Na enkele jaren zonder bloemenwinkel, heeft de Amerongse Overstraat , per 1 oktober, er weer een ‘’fleurige’’ aanwinst bij. Op nummer 24, naast Il Sogno , in het oude hoekpand van boetiek Het Speijkje, opende bloemenzaak ‘Natuurlijk’ op dinsdagochtend haar deuren. Patricia Vervat (29) vertelt over haar plannen en activiteiten.

door Manus van Gent

Maandenlang werd er veel werk verricht aan granieten vloeren, stuc- en schilderwerk, beglazing en interieur-voorzieningen. De tinten zijn aards en zacht gehouden, waarbij licht-terra en grijs-anthraciet de kleurlijn bepalen. In de winkel kan men losse bloemen, bijzondere planten en zijden bloemboeketten kopen. Er is veel ruimte voor orchideeen, meerdere lelie-soorten, grote anjers en pioenrozen. Paticia is zeer bedreven in het schikken van opvallende stukken, bruidsboeketten en bloemdecoraties voor speciale gelegenheden. Er zij mooie vazen, potten, bakken en manden te vinden, die voor een deel buiten, naast de winkel, zijn uitgestald. Vervat: ,,Bij de inkoop zoek ik zelf uit wat ik mooi vind en wat past in de totaalsfeer die we hier gecreëerd hebben”.

Op maandagavond 1 oktober werd de winkel feestelijk geopend met een party voor familie, vrienden en bekenden. De dinsdagochtend daarna stond de eigenaresse fris en opgewekt al bloemen te snijden en boeketten te steken. In de bloemenzaak zal Patricia Vervat ook workshops gaan houden voor bloem-behandeling en boeket-schikken. Mede daarom zocht zij aansluiting bij de boetiek- en winkelgroep “ Rondje Amerongen” en bij wat verder in Amerongen maatschappelijk leeft. Na een minder florissante winkelontwikkeling in Amerongen de laatste jaren, is deze Bloemenzaak een hoopgevende aanwinst.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28