42ste Kastelentocht: groots evenement

16 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Dit evenement mag gerekend worden tot één van de vele toeristische hoogtepunten op de Utrechtse Heuvelrug. Een van de doelstellingen is het publiek kennis te laten maken met historisch gerei waarbij kleding en accessoires tot in de puntjes moeten kloppen. De ochtendrit die om 10.00 uur start zal de De Beaufortweg oprijden. Het bijzondere dit jaar is dat de bewoners van de landgoederen Maarsbergen en Sandenburg toestemming hebben gegeven het terrein op te rijden zodat de koetsiers en de genodigden door de bewoners op het bordes van het huis kunnen worden begroet. Dit geldt niet voor het publiek. Ongeveer 12.00 uur komen de rijtuigen weer terug bij Huis Doorn waar een lunchpauze wordt gehouden. Tijdens deze pauze wordt het publiek in de gelegenheid gesteld de aanspanningen te bezichtigen. Omstreeks 14.00 uur vertrekt de stoet voor de middagrit die de Langbroekerweg zal oprijden. Bij terugkomst vindt een presentatie plaats op het terreinplaats en volgt omstreeks 15.15 uur de prijsuitreiking. De presentatie zal uitvoerig worden toegelicht door speaker Eshuis. Het geheel zal eindigen omstreeks 16.00 uur.

DOORN – De 42ste Kastelentocht voor klassieke rijtuigen en koetsen die aanstaande zondag 19 augustus met circa 100 rijtuigen vanaf het poortgebouw van Huis Doorn zal vertrekken, belooft weer een schitterend kijkspel te worden voor het publiek.

door Bertie Stierhout

Scouting Nederland zal in samenwerking met een opleidingsploeg van de politie het verkeer in goede banen leiden. Programmaboekjes zijn verkrijgbaar bij de VVV, de Readshop en langs de route voor de prijs van 2 euro.

advertentie
advertentie